"Краљу" забрањена вожња у Њемачкој

Суд у Њемачкој забранио је самопрокламованом краљу Њемачке да вози њемачким путевима јер не користи валидну возачку дозволу.

Свијет 10.04.2015 | 21:30
"Краљу" забрањена вожња у Њемачкој

Наиме, Петер Фицек се још прије неколико година прогласио "краљем Њемачке" и основао сопствену монархију. Међутим, проблеми су настали када је Фицек прије двије године одлучио да врати њемачку возачку дозволу. Он је то учинио уз оправдање да је не сматра валидном јер он сада има своју краљевину, у којој не важе њемачка документа. Све ово је изазвало праву пометњу, након чега је читав случај дошао до суда, који му је забранио да вози њемачким путевима без важеће дозволе.

Фицек је прије двије године одлучио да вози искључиво с возачком дозволом коју је сам израдио и на којој се налази име његове краљевине. Тада је нагласио да не жели више личне документе Савезне Републике Њемачке јер он има своју земљу. Иначе, овај бивши кувар основао је своје "њемачко краљевство" на мјесту гдје је била стара болница у њемачком Витенбергу.

Тада је себи направио пасош и сва остала документа. По свему судећи, возачка дозвола му је направила највећи проблем и већ је најавио да ће се жалити на одлуку суда. Штавише, како не признаје одлуке њемачких судова, он је пресуду само кратко прокоментарисао: "Било да ми је дозвољено да возим или не, ја ћу возити у сваком случају".

Ово није његов први сукоб са њемачким судовима због своје утопије. Наиме, недавно је био на суђењу јер је основао осигуравајућу кућу у свом краљевству, без икаквих дозвола за рад.

Иначе, он сам каже да не признаје власт њемачке државе те одбија да Њемачкој плаћа порезе или казне.Фицек, који је на идеју о сопственом краљевству дошао још 2006. године, изјавио је да жели слободно друштво:

"Желимо друштво ослобођено силних намета и нелогичности, који се умножавају и стварају психозу несигурности и безнађа. Желимо бесплатан здравствени систем, укидање такси које се плаћају за све и свашта, здраву храну, сигуран и миран просперитет, без звецкања оружјем те без продаје или куповине... Зато смо основали своју банку и новац ЕНГЕЛ који је у оптицају од 2007. у Витенбергу, Лајпцигу, Берлину, Килу... Еквивалентна монета с евром", рекао је својевремено Фицек.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар