Тепић: Иде у Евролигу, ко се буде лакше носио с притиском!

"Не би требало да буде неких великих изненађења ни са једне, ни са друге стране. Добро се познајемо. Верујем да ће предстојеће полуфинале одлучити тренутна форма", рекао је плејмејкер црно-белих.

Кошарка 10.04.2015 | 13:40
Тепић: Иде у Евролигу, ко се буде лакше носио с притиском!

Финале пре финала, полуфинале са никад већим улогом, судар до сада јединог шампиона Србије и најбоље екипе региона у овој сезони. То су само неки од начина на који би могла да се најави полуфинална серија плеј-офа Јадранске лиге између Партизана и Црвене звезде.

Плејмејкер црно-белих Миленко Тепић мирним тоном, протканим драгоценим искуством освајања шампионског прстена на Јадрану три пута заредом, говори о ономе што очекује екипу, иако је свестан да је улог у полуфиналу изузетно велики.
"Не би требало да буде неких великих изненађења ни са једне, ни са друге стране. Добро се познајемо. Верујем да ће предстојеће полуфинале одлучити тренутна форма. Поред тога, екипа која буде боље успела да се носи са притиском ће имати веће шансе за тријумф", рекао је Тепић на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Победник полуфинала Јадранске лиге избориће пласман у Евролигу следеће сезоне, а екипа Црвене звезде у дуел са Партизаном улази са предношћу домаћег терена. Тепић сматра да то не мора да буде одлучујући фактор у овој серији, која се игра на три победе.
"Са једне стране, за гостујућу екипу то уме да буде веома незгодно, али са друге, још већи проблем може да буде за домаћина ако не успе на време да преломи утакмицу. Сећам се да смо 2007. године, у плеј-офу Јадрана освојили трофеј иако нисмо имали предност домаћег терена. У полуфиналу смо избацили Цибону, било је 2:1, добили смо их у Загребу. У финалу је ривал био ФМП, они су истом имали предност домаћег терена, играло се на једну лопту, Камингс је убацио веома важан кош у Железнику и победили смо", навео је 28-годишњи Новосађанин.

Партизанов организатор игре не сматра ни да ће за његову екипу отежавајаћа околност бити то што је у припреми полуфинала одиграла само две званичне утакмице, док Звезда још увек има обавезе у Евролиги.
"Већ неко време се провлачи та прича о томе како имамо више времена за тренинге од главног ривала, јер играмо једну утакмицу недељно. Тачно је да то може да буде мач са две оштрице, али верујем да неће негативно да утиче на нашу игри или форму. Такође, чини ми се да важност ове полуфиналне серије са Звездом одржава потребну тензију код играча", објаснио је Тепић.

Чак и кад је у питању значај полуфинала, кошаркаш Партизана подсетио је да је слично било и претходних година у Јадранској лиги.
"Са друге стране, чињеница је да и је и у претходне две сезоне полуфинале имало велики улог, такође је одлучивало о путницима у Евролигу, с тим што се тада играо Фајнал фор. А тензија увек постоји када се игра се Звездом и то је потпуно нормално", истакао је Тепић.

Он је навео да Звезда ове сезоне има веома квалитетан тим, што је потврдила у Јадранкој и Евролиги. Форма Партизана са друге стране, према његовим речима, расте у односу на први део сезоне и екипа спремно дочекује одлучујуће дуеле.
"Играмо боље него у првом делу сезоне, екипа се комплетирала, играчи имају здравствених проблема. Наравно, када се побеђује расте и расположење у тиму, добијамо на самопоуздању. Ипак, да би то све добило прави смисао морамо да одиграмо најбоље када је то најважније", поручио је Тепић.

Додао је да је за Партизан веома важно што је у домаћој лиги стартовао без грешке у прва два кола, победама над Константином и Мега Лексом.
"Први мечеви у лиги су увек специфични и незгодни, тако је било и нама са Константином у Нишу. У другом колу је било већ лакше, дуел са Мега Лексом смо схватили веома озбиљно и најважније је да смо забележелили две победе на старту Суперлиге и да у добром расположењу дочекујемо полуфинале регионалног такмичења", казао је он.

Тепић је прокоментарисао и други полуфинале на Јадрану у којем се састају Будућност и Цедевита. Према његовим речима, Подгоричани су благи фаворити.
"Цедевита је оба пута добила у лиги, али Будућност има предност домаћег терена. Тешко је добити их у Подгорици. Због тога благу предност дајем Будућности. Ипак, Цедевита је озбиљна екипа, тек сада су се комплетирали. Иначе, помало је чудна ситуација пошто испада да је полуфинале важније од финала, јер се тако остварује основни циљ, а то је пласман у Евролигу. Наравно, свима нам је и даље велики мотив освајање трофеја, јер је Јадранска лига од велике важности", закључио је он.

Коментари / 0

Оставите коментар