Tepić: Ide u Evroligu, ko se bude lakše nosio s pritiskom!

"Ne bi trebalo da bude nekih velikih iznenađenja ni sa jedne, ni sa druge strane. Dobro se poznajemo. Verujem da će predstojeće polufinale odlučiti trenutna forma", rekao je plejmejker crno-belih.

Košarka 10.04.2015 | 13:40
Tepić: Ide u Evroligu, ko se bude lakše nosio s pritiskom!

Finale pre finala, polufinale sa nikad većim ulogom, sudar do sada jedinog šampiona Srbije i najbolje ekipe regiona u ovoj sezoni. To su samo neki od načina na koji bi mogla da se najavi polufinalna serija plej-ofa Jadranske lige između Partizana i Crvene zvezde.

Plejmejker crno-belih Milenko Tepić mirnim tonom, protkanim dragocenim iskustvom osvajanja šampionskog prstena na Jadranu tri puta zaredom, govori o onome što očekuje ekipu, iako je svestan da je ulog u polufinalu izuzetno veliki.
"Ne bi trebalo da bude nekih velikih iznenađenja ni sa jedne, ni sa druge strane. Dobro se poznajemo. Verujem da će predstojeće polufinale odlučiti trenutna forma. Pored toga, ekipa koja bude bolje uspela da se nosi sa pritiskom će imati veće šanse za trijumf", rekao je Tepić na početku razgovora za MOZZART Sport.

Pobednik polufinala Jadranske lige izboriće plasman u Evroligu sledeće sezone, a ekipa Crvene zvezde u duel sa Partizanom ulazi sa prednošću domaćeg terena. Tepić smatra da to ne mora da bude odlučujući faktor u ovoj seriji, koja se igra na tri pobede.
"Sa jedne strane, za gostujuću ekipu to ume da bude veoma nezgodno, ali sa druge, još veći problem može da bude za domaćina ako ne uspe na vreme da prelomi utakmicu. Sećam se da smo 2007. godine, u plej-ofu Jadrana osvojili trofej iako nismo imali prednost domaćeg terena. U polufinalu smo izbacili Cibonu, bilo je 2:1, dobili smo ih u Zagrebu. U finalu je rival bio FMP, oni su istom imali prednost domaćeg terena, igralo se na jednu loptu, Kamings je ubacio veoma važan koš u Železniku i pobedili smo", naveo je 28-godišnji Novosađanin.

Partizanov organizator igre ne smatra ni da će za njegovu ekipu otežavajaća okolnost biti to što je u pripremi polufinala odigrala samo dve zvanične utakmice, dok Zvezda još uvek ima obaveze u Evroligi.
"Već neko vreme se provlači ta priča o tome kako imamo više vremena za treninge od glavnog rivala, jer igramo jednu utakmicu nedeljno. Tačno je da to može da bude mač sa dve oštrice, ali verujem da neće negativno da utiče na našu igri ili formu. Takođe, čini mi se da važnost ove polufinalne serije sa Zvezdom održava potrebnu tenziju kod igrača", objasnio je Tepić.

Čak i kad je u pitanju značaj polufinala, košarkaš Partizana podsetio je da je slično bilo i prethodnih godina u Jadranskoj ligi.
"Sa druge strane, činjenica je da i je i u prethodne dve sezone polufinale imalo veliki ulog, takođe je odlučivalo o putnicima u Evroligu, s tim što se tada igrao Fajnal for. A tenzija uvek postoji kada se igra se Zvezdom i to je potpuno normalno", istakao je Tepić.

On je naveo da Zvezda ove sezone ima veoma kvalitetan tim, što je potvrdila u Jadrankoj i Evroligi. Forma Partizana sa druge strane, prema njegovim rečima, raste u odnosu na prvi deo sezone i ekipa spremno dočekuje odlučujuće duele.
"Igramo bolje nego u prvom delu sezone, ekipa se kompletirala, igrači imaju zdravstvenih problema. Naravno, kada se pobeđuje raste i raspoloženje u timu, dobijamo na samopouzdanju. Ipak, da bi to sve dobilo pravi smisao moramo da odigramo najbolje kada je to najvažnije", poručio je Tepić.

Dodao je da je za Partizan veoma važno što je u domaćoj ligi startovao bez greške u prva dva kola, pobedama nad Konstantinom i Mega Leksom.
"Prvi mečevi u ligi su uvek specifični i nezgodni, tako je bilo i nama sa Konstantinom u Nišu. U drugom kolu je bilo već lakše, duel sa Mega Leksom smo shvatili veoma ozbiljno i najvažnije je da smo zabeleželili dve pobede na startu Superlige i da u dobrom raspoloženju dočekujemo polufinale regionalnog takmičenja", kazao je on.

Tepić je prokomentarisao i drugi polufinale na Jadranu u kojem se sastaju Budućnost i Cedevita. Prema njegovim rečima, Podgoričani su blagi favoriti.
"Cedevita je oba puta dobila u ligi, ali Budućnost ima prednost domaćeg terena. Teško je dobiti ih u Podgorici. Zbog toga blagu prednost dajem Budućnosti. Ipak, Cedevita je ozbiljna ekipa, tek sada su se kompletirali. Inače, pomalo je čudna situacija pošto ispada da je polufinale važnije od finala, jer se tako ostvaruje osnovni cilj, a to je plasman u Evroligu. Naravno, svima nam je i dalje veliki motiv osvajanje trofeja, jer je Jadranska liga od velike važnosti", zaključio je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar