ЕУ: Шест дана за договор са Атином

Грчка има још шест радних дана да еврозони достави ревидирану листу планираних реформи, како би потврдила договор о исплати нове транше помоћи тој земљи, рекли су званичници у Бриселу.

Регион 09.04.2015 | 15:40
ЕУ: Шест дана за договор са Атином

Чланице еврозоне желе да договор о зајму Атини у износу од 7,2 милијарди евра буде спреман за састанак министара финансија 24. априла.

"Ако се узме у обзир викенд православног Васкрса, остаје још само шест дана", рекао је један званичник ЕУ.

Грчка је данас уплатила Међународном монетарном фонду нову траншу од 460 милиона евра на име отплате дуга. Знатно већа транша приспијева на наплату за неколико седмица.

Грчки премијер Алексис Ципрас, који се тренутно налази у Москви, раније је изјавио да Атина неће моћи да сервисира свој дуг без финансијске помоћи од ЕУ.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аца

09.04.2015 13:41

Нико не сумња да ће Ватикан као вампир да настави да сиса крв Грчкој преко новца. Највећа светиња болесних педофила Ватикана је новац. Новац нема покриће. Он не постоји. То је идеја. У питању је Перпетум мобиле у пракси, помоћу кога Ватикан пљачка цео свет ради финансирања светске пирамиде католичке биројкратије. И цхарге yоу Оут Оф Нотхинг. Европска банка из Франкфурта је дилери Ватикана. Емитује католички електронски не постојећи новац. Тог новца нема, а задужују са њим.

ОДГОВОРИТЕ