EU: Šest dana za dogovor sa Atinom

Grčka ima još šest radnih dana da evrozoni dostavi revidiranu listu planiranih reformi, kako bi potvrdila dogovor o isplati nove tranše pomoći toj zemlji, rekli su zvaničnici u Briselu.

Region 09.04.2015 | 15:40
EU: Šest dana za dogovor sa Atinom

Članice evrozone žele da dogovor o zajmu Atini u iznosu od 7,2 milijardi evra bude spreman za sastanak ministara finansija 24. aprila.

"Ako se uzme u obzir vikend pravoslavnog Vaskrsa, ostaje još samo šest dana", rekao je jedan zvaničnik EU.

Grčka je danas uplatila Međunarodnom monetarnom fondu novu tranšu od 460 miliona evra na ime otplate duga. Znatno veća tranša prispijeva na naplatu za nekoliko sedmica.

Grčki premijer Aleksis Cipras, koji se trenutno nalazi u Moskvi, ranije je izjavio da Atina neće moći da servisira svoj dug bez finansijske pomoći od EU.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aca

09.04.2015 13:41

Niko ne sumnja da će Vatikan kao vampir da nastavi da sisa krv Grčkoj preko novca. Najveća svetinja bolesnih pedofila Vatikana je novac. Novac nema pokriće. On ne postoji. To je ideja. U pitanju je Perpetum mobile u praksi, pomoću koga Vatikan pljačka ceo svet radi finansiranja svetske piramide katoličke birojkratije. I charge you Out Of Nothing. Evropska banka iz Frankfurta je dileri Vatikana. Emituje katolički elektronski ne postojeći novac. Tog novca nema, a zadužuju sa njim.

ODGOVORITE