ЕУ неће постављати немогуће услове?

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун вјерује да ЕУ Србији неће постављати услове за које унапријед зна да их Београд неће прихватити, као што је признавање независности Косова.

Србија 09.04.2015 | 13:18
ЕУ неће постављати немогуће услове?

Он је, коментаришући изјаву министра спољних послова /самопроглашеног/ Косова Хашима Тачија да ће признање Косова формално услиједити као дио процеса евроинтеграција, оцијенио да то није пут који води напријед и који смањује огромне тензије и понор.

"Тачи је човјек прошлости и не зна да размишља о будућности", рекао је Дрецун новинарима у Скупштини Србије.

Он је нагласио да би било много боље да се Тачи, који се суочава са оснивањем суда за ратне злочине и великим незадовољством Албанаца због лоше економске ситуације, суочи са тим проблемима, а не да дестабилизује и онако крхке односе својим изјавама.

Дрецун је подсјетио да пет земаља чланица ЕУ нису признале независност Косова и Метохије, као и да је процес нормализације односа Београда и Приштине вођен у статусно неутралном оквиру, те да ће то тако и остати.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ипа

09.04.2015 12:46

Господине Дрецун видјели смо васе прогнозе са Косовом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

09.04.2015 13:07

Господине Дрецун Србија се временом мора ускладити са спољњом политиком ЕУ ако хоће у исту. Европа је признала ту америчку творевину "независно" Косово јер тако им је стигла нередба из Вашингтона-јер је Вашингтон главни град ЕУ а Брисел је административни "центар" ЕУ. Него одустаните од те накарадне политике приближавања ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђђо.9.4.2015

09.04.2015 14:39

Требиње управу сте,све ћемо уцене прихватити,али у Европу никад нећемо доћи. Нажалост зарад Европе изгубићемо и ове пријатељске државе што имамо. Све државе балканске што су примили у ЕУ као што су,Хрваска,Бугарска,Румунија.Примљене су зарад коришћења њиховог зрачног простора када је бомбардована,Србија.Превећ попуштате нашим непријатељима.

ОДГОВОРИТЕ