EU neće postavljati nemoguće uslove?

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun vjeruje da EU Srbiji neće postavljati uslove za koje unaprijed zna da ih Beograd neće prihvatiti, kao što je priznavanje nezavisnosti Kosova.

Srbija 09.04.2015 | 13:18
EU neće postavljati nemoguće uslove?

On je, komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova /samoproglašenog/ Kosova Hašima Tačija da će priznanje Kosova formalno uslijediti kao dio procesa evrointegracija, ocijenio da to nije put koji vodi naprijed i koji smanjuje ogromne tenzije i ponor.

"Tači je čovjek prošlosti i ne zna da razmišlja o budućnosti", rekao je Drecun novinarima u Skupštini Srbije.

On je naglasio da bi bilo mnogo bolje da se Tači, koji se suočava sa osnivanjem suda za ratne zločine i velikim nezadovoljstvom Albanaca zbog loše ekonomske situacije, suoči sa tim problemima, a ne da destabilizuje i onako krhke odnose svojim izjavama.

Drecun je podsjetio da pet zemalja članica EU nisu priznale nezavisnost Kosova i Metohije, kao i da je proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine vođen u statusno neutralnom okviru, te da će to tako i ostati.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ipa

09.04.2015 12:46

Gospodine Drecun vidjeli smo vase prognoze sa Kosovom.

ODGOVORITE
Name

Требиње

09.04.2015 13:07

Господине Дрецун Србија се временом мора ускладити са спољњом политиком ЕУ ако хоће у исту. Европа је признала ту америчку творевину "независно" Косово јер тако им је стигла нередба из Вашингтона-јер је Вашингтон главни град ЕУ а Брисел је административни "центар" ЕУ. Него одустаните од те накарадне политике приближавања ЕУ.

ODGOVORITE
Name

Neđđo.9.4.2015

09.04.2015 14:39

Trebinje upravu ste,sve ćemo ucene prihvatiti,ali u Evropu nikad nećemo doći. Nažalost zarad Evrope izgubićemo i ove prijateljske države što imamo. Sve države balkanske što su primili u EU kao što su,Hrvaska,Bugarska,Rumunija.Primljene su zarad korišćenja njihovog zračnog prostora kada je bombardovana,Srbija.Preveć popuštate našim neprijateljima.

ODGOVORITE