И када би признала Косово, Србија би добила нове услове ЕУ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да се није одметнуо од политике Владе када је изјавио да Србија не би ушла у ЕУ за мјесец дана ни онда када би признала /самопроглашено/ Косово, јер би тада ЕУ пред њу ставила нове услове.

Србија 09.04.2015 | 10:19
И када би признала Косово, Србија би добила нове услове ЕУ

"Нисам се одметнуо од Владе него сам изнео чињенице које сви знају и којих су сви свесни. Понекад треба да верујемо и сопственим очима", рекао је Дачић.

Он је за "Блиц" изјавио да ЕУ има стандарде које је поставила пред Србију и које Србија треба да испуни.

"Нама јесте стратешки циљ ЕУ, само што у случају Србије то чланство није само ствар испуњености стандарда него и политичких критеријума - такозваних покретних циљева које нам постављају", рекао је Дачић.

Он је истакао да је важно да Србија има добар међународни положај да би овакво понашање према њој било спријечено.

Дачић је раније појаснио да су поједини медији у Србији погрешно протумачили и презентовали његову изјаву о условима ЕУ према Србији.

"Коментаришући изјаву председника Србије Томислава Николића да би Србија постала члан ЕУ мјесец дана пошто би признала Косово, ја сам рекао да се то не би десило за месец дана, јер би ЕУ увек и увек имала нове услове. При том сам говорио о временској одредници од месец дана", појаснио је министар спољних послова Србије.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

алеx

09.04.2015 08:27

Коначно да призна оно што се већ одавно зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

09.04.2015 09:17

Утицај Запада се ломи преко леђа становништва,а уз помоћ политичара.Оног трена када није по њихом, ти се политичари склањају на овај или онај начин.Примјер Слобо,Ђинђић,Чавић,Коштуница итд.Нажалост,код нас неме политичара који че заступати минимум националног интереса свог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.09.04.2015

09.04.2015 12:49

Политичари у Србији да су мислили за свој народ,не би нас уцењивао свет. Него напротив мислију за свој сто, у парламенту.Још нисам видио политичара у Србији да каже свету,стоп уцењивану, Србије. Вучић док није дошао на власт,тврдио је да неће у ЕУ а сада прича да нема живота без,ЕУ. Драги политичари када ћете једном гледати интерес,Србије и њених грађана.Ако будете водили рачун о Србији као до сада, Србија ће брзо нестати са карте света.А то једва чека, Европа.Дођите једном памети.

ОДГОВОРИТЕ