I kada bi priznala Kosovo, Srbija bi dobila nove uslove EU

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nije odmetnuo od politike Vlade kada je izjavio da Srbija ne bi ušla u EU za mjesec dana ni onda kada bi priznala /samoproglašeno/ Kosovo, jer bi tada EU pred nju stavila nove uslove.

Srbija 09.04.2015 | 10:19
I kada bi priznala Kosovo, Srbija bi dobila nove uslove EU

"Nisam se odmetnuo od Vlade nego sam izneo činjenice koje svi znaju i kojih su svi svesni. Ponekad treba da verujemo i sopstvenim očima", rekao je Dačić.

On je za "Blic" izjavio da EU ima standarde koje je postavila pred Srbiju i koje Srbija treba da ispuni.

"Nama jeste strateški cilj EU, samo što u slučaju Srbije to članstvo nije samo stvar ispunjenosti standarda nego i političkih kriterijuma - takozvanih pokretnih ciljeva koje nam postavljaju", rekao je Dačić.

On je istakao da je važno da Srbija ima dobar međunarodni položaj da bi ovakvo ponašanje prema njoj bilo spriječeno.

Dačić je ranije pojasnio da su pojedini mediji u Srbiji pogrešno protumačili i prezentovali njegovu izjavu o uslovima EU prema Srbiji.

"Komentarišući izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da bi Srbija postala član EU mjesec dana pošto bi priznala Kosovo, ja sam rekao da se to ne bi desilo za mesec dana, jer bi EU uvek i uvek imala nove uslove. Pri tom sam govorio o vremenskoj odrednici od mesec dana", pojasnio je ministar spoljnih poslova Srbije.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

alex

09.04.2015 08:27

Konačno da prizna ono što se već odavno zna.

ODGOVORITE
Name

007

09.04.2015 09:17

Uticaj Zapada se lomi preko leđa stanovništva,a uz pomoć političara.Onog trena kada nije po njihom, ti se političari sklanjaju na ovaj ili onaj način.Primjer Slobo,Đinđić,Čavić,Koštunica itd.Nažalost,kod nas neme političara koji če zastupati minimum nacionalnog interesa svog naroda.

ODGOVORITE
Name

Neđo.09.04.2015

09.04.2015 12:49

Političari u Srbiji da su mislili za svoj narod,ne bi nas ucenjivao svet. Nego naprotiv misliju za svoj sto, u parlamentu.Još nisam vidio političara u Srbiji da kaže svetu,stop ucenjivanu, Srbije. Vučić dok nije došao na vlast,tvrdio je da neće u EU a sada priča da nema života bez,EU. Dragi političari kada ćete jednom gledati interes,Srbije i njenih građana.Ako budete vodili račun o Srbiji kao do sada, Srbija će brzo nestati sa karte sveta.A to jedva čeka, Evropa.Dođite jednom pameti.

ODGOVORITE