Данас се наставља суђење Иви Санадеру

Пред загребачким Жупанијским судом данас ће бити настављено суђење бившем хрватском премијеру Иви Санадеру у случају "Планинска".

Регион 09.04.2015 | 08:55
Данас се наставља суђење Иви Санадеру

На посљедњем рочишту у фебруару испитивани су грађевински вјештаци који су одговарали на питања Санадерове одбране и Ускока о вриједности некретнине у Планинској улици у Загребу, од чије је продаје Санадер наводно примио око 2,5 милиона евра незаконите провизије.

С обзиром да је због појашњења требало да прегледају додатну документацију, суђење је прекинуто до данас, подсјећају хрватски медији.

Неколико ранијих рочишта у овом случају прекидано је због Санадерових здравствених проблема.

У случају "Планинска" Санадеру се суди због оптужби да је примио провизију након што је хрватско Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде купило зграду од компаније бившег посланика ХДЗ-а у Сабору и власника месне индустрије Стјепана Фиолића.

Оптужбе у случају "Планинска", осим Фиолића, признао је и бивши министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Петар Чобанковић који је након нагодбе са тужилаштвом осуђен на рад за опште добро.

Уз Санадера и Фиолића суди се и Младену Млинаревићу, чија је компанија "Инжењерски биро", према тврдњама Ускока, удвостручила вриједност некретнине у Планинској улици прије него што ју је откупило Чобанковићево министарство.

Коментари / 0

Оставите коментар