Danas se nastavlja suđenje Ivi Sanaderu

Pred zagrebačkim Županijskim sudom danas će biti nastavljeno suđenje bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu u slučaju "Planinska".

Region 09.04.2015 | 08:55
Danas se nastavlja suđenje Ivi Sanaderu

Na posljednjem ročištu u februaru ispitivani su građevinski vještaci koji su odgovarali na pitanja Sanaderove odbrane i Uskoka o vrijednosti nekretnine u Planinskoj ulici u Zagrebu, od čije je prodaje Sanader navodno primio oko 2,5 miliona evra nezakonite provizije.

S obzirom da je zbog pojašnjenja trebalo da pregledaju dodatnu dokumentaciju, suđenje je prekinuto do danas, podsjećaju hrvatski mediji.

Nekoliko ranijih ročišta u ovom slučaju prekidano je zbog Sanaderovih zdravstvenih problema.

U slučaju "Planinska" Sanaderu se sudi zbog optužbi da je primio proviziju nakon što je hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kupilo zgradu od kompanije bivšeg poslanika HDZ-a u Saboru i vlasnika mesne industrije Stjepana Fiolića.

Optužbe u slučaju "Planinska", osim Fiolića, priznao je i bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Petar Čobanković koji je nakon nagodbe sa tužilaštvom osuđen na rad za opšte dobro.

Uz Sanadera i Fiolića sudi se i Mladenu Mlinareviću, čija je kompanija "Inženjerski biro", prema tvrdnjama Uskoka, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj ulici prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.

Komentari / 0

Ostavite komentar