Носачи кофера умјесто покретних степеница

Пројектант нове продужене деонице метроа у Прагу заборавио је да на главну станицу где се преседа на аутобус за прашки међународни аеродром, постави покретне степенице, те маси туриста и путника с коферима сада бесплатно помажу стари добри носачи.

Путовања 08.04.2015 | 20:11
Носачи кофера умјесто покретних степеница

Продужену линију А прашког метроа отворили су свечано уз велику помпу у понедељак чешки премијер Бохуслав Соботка и градоначелница Прага Андреа Крначова, али туристе је дочекало непријатно изненађење - 32 степеника, без покретних степеница на излазу из станице Велеславин где преседају на аутобус за аеродром.

Прашки аеродром и ЧСА ангажовали су зато двојицу носача, младића који од пет ујутру до 22 часа бесплатно помажу путницима носећи им кофере уз степенице.

Већ до поднева првог радног дана изнели су путницима стотину кофера.

"Помоћ нудимо ми сами када видимо тешке кофере и торбе. Иницијатива је на нама, људи су стидљиви. Пре свега страни туристи не схватају какву им то услугу нудимо. Када им објаснимо обрадују се и захвални су што им помажемо са коферима", казао је један од носача у метроу, студент Петр Матоушек.

Радно време двојице носача је девет сати, а аеродром се нада да такву услугу и нову прашку атракцију неће морати да дуго плаћа путницима и туристима, зато што су градске власти обећале да ће ипак наћи средства да се на тој станици уграде покретне степенице.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар