Nosači kofera umjesto pokretnih stepenica

Projektant nove produžene deonice metroa u Pragu zaboravio je da na glavnu stanicu gde se preseda na autobus za praški međunarodni aerodrom, postavi pokretne stepenice, te masi turista i putnika s koferima sada besplatno pomažu stari dobri nosači.

Putovanja 08.04.2015 | 20:11
Nosači kofera umjesto pokretnih stepenica

Produženu liniju A praškog metroa otvorili su svečano uz veliku pompu u ponedeljak češki premijer Bohuslav Sobotka i gradonačelnica Praga Andrea Krnačova, ali turiste je dočekalo neprijatno iznenađenje - 32 stepenika, bez pokretnih stepenica na izlazu iz stanice Veleslavin gde presedaju na autobus za aerodrom.

Praški aerodrom i ČSA angažovali su zato dvojicu nosača, mladića koji od pet ujutru do 22 časa besplatno pomažu putnicima noseći im kofere uz stepenice.

Već do podneva prvog radnog dana izneli su putnicima stotinu kofera.

"Pomoć nudimo mi sami kada vidimo teške kofere i torbe. Inicijativa je na nama, ljudi su stidljivi. Pre svega strani turisti ne shvataju kakvu im to uslugu nudimo. Kada im objasnimo obraduju se i zahvalni su što im pomažemo sa koferima", kazao je jedan od nosača u metrou, student Petr Matoušek.

Radno vreme dvojice nosača je devet sati, a aerodrom se nada da takvu uslugu i novu prašku atrakciju neće morati da dugo plaća putnicima i turistima, zato što su gradske vlasti obećale da će ipak naći sredstva da se na toj stanici ugrade pokretne stepenice.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar