Секс-туризам у Далмацији

Сплитска агенција “Опен мајнд холидејс” нуди крстарења за хомосексуалце, свингере и нудисте. Хрватска је већ постала позната геј дестинација. Гарантују слободу, приватност и дискрецију.

Путовања 06.04.2015 | 20:49
Секс-туризам у Далмацији

Конзервативна Далмација ову летњу сезону промовише на мало неуобичајен начин. Јер, локална туристичка агенција из Сплита јасно и гласно спрема крстарења за свингере, нудисте и хомосексуалце. Пикантни аранжмани, иако су и до сада постојали у приватним режијама, од ове туристичке сезоне званично се продају у агенцији “Опен мајнд холидејс”.

"Слобода на одмору је оно што туристи желе," каже, за “Новости”, Марија Анибали, менаџер ове сплитске агенције. "На лепом Јадранском мору људи би требало да се осећају опуштено, наравно уз оне који деле њихово интересовање. Неки подаци говоре да у централној Европи има више од милион свингера. Крстарења ће бити специјализована за одређене групе, па ће тако свингери, геј особе и нудисти крстарити одвојено.

Како каже Анибалијева, која је идеју за овај вид туризма добила док је живела у Немачкој, посебно осмишљени аранжмани гарантоваће слободу, приватност и дискрецију.

Хрватски секс-туризам требало би да привуче госте који би желели да се одмарају и обилазе Вис, Шолту, Сплит, Брач, Хвар, Корчулу, али и многа друга острва. Немачки туристи биће, како сматра Анибалијева, најбројнији, али неће изостати ни Британци и Американци. То су гости од 35 до 55 година, углавном добро ситуирани, који немају деце или су она одрасла.

"Сваке године Хрватску обалу посети велики број геј туриста, али и свингера," прича Анибалијева. "Мислим да ће ово бити идеална прилика да обиђу и Далмацију. Уз то, више ће уживати у увалама него на јавним плажама. Гости ће, ипак, претежно боравити на броду, па се нуде аранжмани с пуним пансионом. Медитеранска кухиња, специјалитети од рибе и морски плодови главни су адути наших кувара."

Како објашњава Анибалијева, најлошије што може да се догоди гостима на овим крстарењима јесте да се помешају по кабинама. По свему судећи, за финансијски успешну сезону више нису довољни само море и лепо време.

ЦЕНА ОД 900 ЕВРА
Цена седмодневног крстарења креће се од 889 па до 1.680 евра. Најскупљи је боравак на гулету, ексклузивном броду на којем може да буде група од 10 гостију

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар