Видео: Знате ли кад и ко је посљедњи побједио Мејведера?!

Борба века између Флојда Мејведера и Манија Пакјаа заказана је за други мај, а многи очекују први пораз Американца у професионалној каријери.

Остали спортови 07.04.2015 | 09:40
Видео: Знате ли кад и ко је посљедњи побједио Мејведера?!

Мејведер има перфектан скор од 47 победа из исто толико мечева у професионалној каријери, а последњи пораз доживео је као аматер, у полуфиналу Олимпијских игара у Атланти 1996. године.

Човек који га је тада савладао јесте Бугарин Серафим Тодоров који тренутно живи у граду Пазарџику, у јужном делу државе.

Тада 27-годишњи Тодоров савладао је 19-годишњег Мејведера, одлуком судија које су у његову корист гласале резултатом 10:9.

„Сећам се, он је имао 19 година, а моје искуство било је много снажније. Победио сам све Русе, Кубанце, неке Американце, Немце, олимпијске шампионе. У рингу сам се поигравао са њима, био сам веома паметан. Био сам баш атрактиван борац и било ме је лепо гледати. Морате бити уметник у рингу – ја сам био уметник“, скромно је рекао Тодоров.

Серафим је пре Олимпијских игара тренирао само три недеље – све противнике је лагано добио до меча са Мејведером, који му је био најтежи на турниру. Судија је приликом проглашења победника прво подигао Флојдову руку, али се касније исправио.

После меча обојица боксера отишла су на допинг тест, а тада су менаџери пришли Тодорову и понудили му уговор који је укључивао бонусе, кућу, кола и велике борбе. Међутим, Бугарин их је одбио.

„Знате ли шта се тада десило? Двојица су отишла код Флојда и почели су да причају на Енглеском“, навео је он.

Тодоров је изгубио финалну борбу од Тајланђанина Сомлука Камсинга после сумњиве судијске одлуке, што је био и разлог да не оствари свој пуни потенцијал.

„Само сам желео да пијем до смрти“, истакао је Тодоров који је тада одлучио да никада више не боксује за Бугарску, а чак је покушао и да добије држављанство Турске.

Борба коју многи чекају годинама, између Флојда Мејведера и Манија Пакјаа, заказана је други мај у „МГМ Гранд Арени“ у Лас Вегасу.

Мејведер и Пакјао се сматрају двојицом најбољих боксера своје генерације, а о њиховом окршају у рингу се преговарало дуже време.

37-годишњи Американац ће као улог у тој борби ставити своје титуле у велтер категорији у верзијама WБЦ и WБА, док ће улог 36-годишњег Филипинца бити WБО верзија.

Финалне припреме за борбу века су почеле, па је тако познато и како ће изгледати и колико вреди победнички појас. Посетиоци сајта Светског боксерског савета имали су прилику да гласају на званичној страни између појаса у боји смарагда или оникса, и „смарагдни“ је победио са 53% гласова.

Мејведер је тренутно непоражен у 47 професионалних борби, док Пакјао има 57 победа и пет пораза.

Према писању „Форбса“, најјефтинија карта за предстојећу борбу и то на последњем нивоу „МГМ Гранд Арене“ коштаће нешто мање од 4.000 долара и то преко посредника. То значи да ће званична цена карата бити нешто нижа, али само симболично.

Тренутно најскупља карта која може да се нађе у продаји је око 12.500 долара, али је извесно да ће улазнице за места ближа рингу бити много скупља, а она одмах уз њега и преко 100.000 долара, ако не и више.

Такође, верује се да ће борба између Мејведера и Пакјаа поставити нови рекорд у гледаности у Сједињеним Државама. Садашњи рекорд постављен је током још једне борбе америчког боксера, са сународником Оскаром де ла Хојом 2007. године, од 2,4 милиона гледалаца.

Коментари / 0

Оставите коментар