Video: Znate li kad i ko je posljednji pobjedio Mejvedera?!

Borba veka između Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa zakazana je za drugi maj, a mnogi očekuju prvi poraz Amerikanca u profesionalnoj karijeri.

Ostali sportovi 07.04.2015 | 09:40
Video: Znate li kad i ko je posljednji pobjedio Mejvedera?!

Mejveder ima perfektan skor od 47 pobeda iz isto toliko mečeva u profesionalnoj karijeri, a poslednji poraz doživeo je kao amater, u polufinalu Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine.

Čovek koji ga je tada savladao jeste Bugarin Serafim Todorov koji trenutno živi u gradu Pazardžiku, u južnom delu države.

Tada 27-godišnji Todorov savladao je 19-godišnjeg Mejvedera, odlukom sudija koje su u njegovu korist glasale rezultatom 10:9.

„Sećam se, on je imao 19 godina, a moje iskustvo bilo je mnogo snažnije. Pobedio sam sve Ruse, Kubance, neke Amerikance, Nemce, olimpijske šampione. U ringu sam se poigravao sa njima, bio sam veoma pametan. Bio sam baš atraktivan borac i bilo me je lepo gledati. Morate biti umetnik u ringu – ja sam bio umetnik“, skromno je rekao Todorov.

Serafim je pre Olimpijskih igara trenirao samo tri nedelje – sve protivnike je lagano dobio do meča sa Mejvederom, koji mu je bio najteži na turniru. Sudija je prilikom proglašenja pobednika prvo podigao Flojdovu ruku, ali se kasnije ispravio.

Posle meča obojica boksera otišla su na doping test, a tada su menadžeri prišli Todorovu i ponudili mu ugovor koji je uključivao bonuse, kuću, kola i velike borbe. Međutim, Bugarin ih je odbio.

„Znate li šta se tada desilo? Dvojica su otišla kod Flojda i počeli su da pričaju na Engleskom“, naveo je on.

Todorov je izgubio finalnu borbu od Tajlanđanina Somluka Kamsinga posle sumnjive sudijske odluke, što je bio i razlog da ne ostvari svoj puni potencijal.

„Samo sam želeo da pijem do smrti“, istakao je Todorov koji je tada odlučio da nikada više ne boksuje za Bugarsku, a čak je pokušao i da dobije državljanstvo Turske.

Borba koju mnogi čekaju godinama, između Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa, zakazana je drugi maj u „MGM Grand Areni“ u Las Vegasu.

Mejveder i Pakjao se smatraju dvojicom najboljih boksera svoje generacije, a o njihovom okršaju u ringu se pregovaralo duže vreme.

37-godišnji Amerikanac će kao ulog u toj borbi staviti svoje titule u velter kategoriji u verzijama WBC i WBA, dok će ulog 36-godišnjeg Filipinca biti WBO verzija.

Finalne pripreme za borbu veka su počele, pa je tako poznato i kako će izgledati i koliko vredi pobednički pojas. Posetioci sajta Svetskog bokserskog saveta imali su priliku da glasaju na zvaničnoj strani između pojasa u boji smaragda ili oniksa, i „smaragdni“ je pobedio sa 53% glasova.

Mejveder je trenutno neporažen u 47 profesionalnih borbi, dok Pakjao ima 57 pobeda i pet poraza.

Prema pisanju „Forbsa“, najjeftinija karta za predstojeću borbu i to na poslednjem nivou „MGM Grand Arene“ koštaće nešto manje od 4.000 dolara i to preko posrednika. To znači da će zvanična cena karata biti nešto niža, ali samo simbolično.

Trenutno najskuplja karta koja može da se nađe u prodaji je oko 12.500 dolara, ali je izvesno da će ulaznice za mesta bliža ringu biti mnogo skuplja, a ona odmah uz njega i preko 100.000 dolara, ako ne i više.

Takođe, veruje se da će borba između Mejvedera i Pakjaa postaviti novi rekord u gledanosti u Sjedinjenim Državama. Sadašnji rekord postavljen je tokom još jedne borbe američkog boksera, sa sunarodnikom Oskarom de la Hojom 2007. godine, od 2,4 miliona gledalaca.

Komentari / 0

Ostavite komentar