Федерална Влада слабија карика у БиХ

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић рекао је данас у Сарајеву да је Влада ФБиХ слабија карика у БиХ, због сложености односа у ФБиХ.

Босна и Херцеговина 06.04.2015 | 14:20
Федерална Влада слабија карика у БиХ

"Посебно су осјетљиви федерална Влада и функционисање ФБиХ. Биће потребно много напора да то уђе у мирније воде", рекао је Човић новинарима након Ускршњег пријема код кардинала врхбосанског Винка Пуљића.

Према његовој оцјени, за два-три мјесеца видјеће се шта је направљено.

Он је истакао да су се три мјесеца договарали о нечему што су договорили још у децембру и, ако желе омогућити федералној Влади да ради свој посао, онда им треба дати вјетар у леђа.

"Превише смо времена непотребно изгубили, али сада треба формирати власт у неколико преосталих кантона и почети радити, јер толико је проблема којих нисмо ни свјесни", рекао је Човић и додао да се мора створити могућност да извршна власт ради растерећено, без било каквог надмудривања.

Човић сматра да ће приоритет власти бити социјалне и економска прилике, те стабилизација финансијских токова на свим нивоима.

Он је нагласио да би БиХ данас требало да буде задовољна статусом који има у ЕУ, јер су јој поново отворена врата због амбијента у окружењу.

"Ако то не будемо знали искористити у великим смо проблемима", рекао је Човић и закључио да ће БиХ бити лакше на том путу него Хрватској или Словенији, јер је амбијент другачији него прије када су оне ишле тим путем.

Извор: СРНА

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

све за народ

06.04.2015 12:36

Наравно да је влада у проблемима још од 96-те,а ова актуелна и због тога што си ти довео у њу своје послушнике и сараднике у пљачки Сокола и сад их награђујеш(министрица финансија).Додик је учио од тебе како се то ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мостар

06.04.2015 13:23

Овај Туџманов насљедник по устима а и по усташтву довешће до проблема у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАЈЦЕ

06.04.2015 14:23

ДРАГАН ЦОВИЦ ЈЕ ПОГАНИЈИ СТО ПУТА И ОД БАКИРА .

ОДГОВОРИТЕ