Federalna Vlada slabija karika u BiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je danas u Sarajevu da je Vlada FBiH slabija karika u BiH, zbog složenosti odnosa u FBiH.

Bosna i Hercegovina 06.04.2015 | 14:20
Federalna Vlada slabija karika u BiH

"Posebno su osjetljivi federalna Vlada i funkcionisanje FBiH. Biće potrebno mnogo napora da to uđe u mirnije vode", rekao je Čović novinarima nakon Uskršnjeg prijema kod kardinala vrhbosanskog Vinka Puljića.

Prema njegovoj ocjeni, za dva-tri mjeseca vidjeće se šta je napravljeno.

On je istakao da su se tri mjeseca dogovarali o nečemu što su dogovorili još u decembru i, ako žele omogućiti federalnoj Vladi da radi svoj posao, onda im treba dati vjetar u leđa.

"Previše smo vremena nepotrebno izgubili, ali sada treba formirati vlast u nekoliko preostalih kantona i početi raditi, jer toliko je problema kojih nismo ni svjesni", rekao je Čović i dodao da se mora stvoriti mogućnost da izvršna vlast radi rasterećeno, bez bilo kakvog nadmudrivanja.

Čović smatra da će prioritet vlasti biti socijalne i ekonomska prilike, te stabilizacija finansijskih tokova na svim nivoima.

On je naglasio da bi BiH danas trebalo da bude zadovoljna statusom koji ima u EU, jer su joj ponovo otvorena vrata zbog ambijenta u okruženju.

"Ako to ne budemo znali iskoristiti u velikim smo problemima", rekao je Čović i zaključio da će BiH biti lakše na tom putu nego Hrvatskoj ili Sloveniji, jer je ambijent drugačiji nego prije kada su one išle tim putem.

Izvor: SRNA

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sve za narod

06.04.2015 12:36

Naravno da je vlada u problemima još od 96-te,a ova aktuelna i zbog toga što si ti doveo u nju svoje poslušnike i saradnike u pljački Sokola i sad ih nagrađuješ(ministrica finansija).Dodik je učio od tebe kako se to radi.

ODGOVORITE
Name

mostar

06.04.2015 13:23

Ovaj Tudžmanov nasljednik po ustima a i po ustaštvu dovešće do problema u BiH.

ODGOVORITE
Name

JAJCE

06.04.2015 14:23

DRAGAN COVIC JE POGANIJI STO PUTA I OD BAKIRA .

ODGOVORITE