Присиљавала малољетне кћерке на проституцију

Гнусан чин мајке која је подводила двије малољетне кћерке и у циљу зараде проналазила мушке особе за наведено кривичмо дјело одјекнуло је Хрватском, пише Индеx, преноси новинска агенција Патриа.

Регион 06.04.2015 | 07:48
Присиљавала малољетне кћерке на проституцију

У медијима су се појавиле информације да је о цијелом случају знао и тамошњи Центар за социјалну заштиту Вараждин те комшије и мјештани дотичне.

Из Министарства социјалне политике и младих су рекли да су упознати са случајем и истакли су како су од Центра за социјалну заштиту у Вараждину затражили сву документацију те да ће провести управни надзор над Центром.

Међутим, директор Центра Синиша Чеси каже како нису имали сазнања о том случају све до јануара ове године.

''Ми смо истог трена кад смо сазнали за овакво кривично дјело подвођења малољетница, поднијели пријаву на полицији и од тада је све кренуло. Заправо смо ми покренули да се проведе истрага'', рекао је Чеси.

Додао је како су након покретања истраге смјестили двоје малољетне дјеце из те у удомитељску породицу.

''Од нас се очекује да читамо мисли, није нам пало на памет да би се тако нешто догађало у породици. Ти мјештани који тврде да су са свим били упознати, зашто од њих нико то није пријавио. Ми смо тражили извјештај од школе и педијатра и нигдје није било ријечи о томе. Требала је основна школа знати, но ако им се дијете није повјерило заправо је тешко знати и осуђивати. Но и даље не могу вјеровати ако је неко знао да није то пријавио. Ми имамо свој протокол поступања у таквим ситуацијама и све смо направили по протоколу'' рекао је Чеси.

У школи ништа нису могли рећи јер су у питању малољетне особе и упозорили на заштиту особних података.

Пријава је резултирала истрагом ЖДО Вараждин и истражним затвором за мајку, 49-годишњакињу због опасности од утицаја на свједоке и опасности од понављања кривичних дјела те још петорици мушкараца због опасности од утицаја на свједоке.

Извор: Независне новине

Коментари / 0

Оставите коментар