Исповијест дјечака: Мајка ме је тукла да ми је помјерила вилицу!

Према речима дететове баке, Центру за социјални рад у Краљеву је требало десет година како би учинили нешто и склонили дечака од родитеља, који је њима, између осталог, испричао да га је мајка тукла јер је личио на оца и није био послушан.

Србија 03.04.2015 | 22:05
Исповијест дјечака: Мајка ме је тукла да ми је помјерила вилицу!

За одузимање детета (12) којег су родитељи физички и психички злостављали, Центру за социјални рад у Краљеву је требало скоро десет година, а његова бака Р. Ћ. је испричала да је он и за сво то време, док се чекала одлука надлежних, био малтретиран.

– Мој унук, који сада има 12 година, од четврте године је почео да добија батине, а пре тога је константно био сведок свађа оца и мајке. Мале ситнице су биле довољне да моја ћерка скочи и преврне сто, полупа све судове у кући и изведе дечака да га бије. У чарапама сам трчала да зовем полицију, а зет је бранио моју ћерку, док је дете било мало и није знало да прича – испричала је бака за Блиц.

Према њеним речима, дечак је остајао сам у кући, закључан и плакао је сатима.

- Када су се моја ћерка и зет побили, што није реткост, зет је у хаосу пао преко детета. Скочила сам да видим да ли је дете живо, однела га код рођака, где смо преспавали и позвала полициију. Касније је ћерка закључавала стан и није хтела да ме прими, јер сам је пријављивала – каже она и истиче да је након неког времена престала да пријављује све полицији јер није било вајде.

На крају, дечак је прошле године сам отишао да пријави злостављање.

Како пише у извештају Центра за социјални рад, у ситуацији конфликта родитеља, дешавало се да мајка тражи од дечака да јој донесе нож који би онда ставила оцу под грло и претила да ће га убити на спавању.

– Дечак је рекао да је имао ожиљке по рукама од мајчиних уједа и гребања и да има утисак да му је вилица померена због шамарања које је трпео од мајке. На питање зашто је то мајка радила, дечак је одговорио због тога што није послушан, што личи на оца и ништа не ради како треба – пише у документу.

Он се пожалио и да му мајка није дозвољавала да се игра, да га је терала да учи по читав дан, да је стално била насилна према оцу и њему.

На основу мишљења који је Центар за социјални рад из Краљева направио и предао Основном суду, одлучено је, у интересу дечака, да нема лични контакт са родитељима до правоснажног окончања поступка за делимично лишење родитељског права.

Директорка Центра за социјални рад Светлана Дражовић, истакла је да је у току доказни поступак на суду, али је истакла да није тачно да процес траје десет година, као и да је он веома сложен.

– У интересу детета није да вам било шта говорим. Очекује се супервештачење. Од момента пријаве су укључени сви актери, али се веома често дешавало да се мењају искази. Дешавало се да Центар буде и обманут – испричала је она и додала да идентитет дечака треба да остане неоткривен.

Извор: Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар