Ништа од прољећа још неко вријеме

Не склањајте још топлију одјећу јер се зимско годишње доба и ове године одлучило дуже задржати. Главни град БиХ, околна виша мјеста и планине осванули су бијели.

Босна и Херцеговина 03.04.2015 | 09:43
Ништа од прољећа још неко вријеме

Данас ће у БиХ преовладавати сунчано вријеме, а већ од сутра слиједи наоблачење које ће у наредним данима донијети кишу и снијег у вишим дијеловима БиХ.

"Циклон се премјешта ка истоку Балкана и наш регион ће бити у задњој страни висинског циклона, а у приземљу притисак постепено расте под утицајем поља повишеног притиска", саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Управо због тога ће се снијег дуже задржати. Најнижа јутарња температура ваздуха у суботу биће између – 3 и 2 степена, на југу Херцеговине од 2 до 6 степени. Највиша дневна температура ваздуха између 9 и 16 степени.

У недјељу ће бити облачно вријеме са кишом у долинама, а у вишим подручјима са снијегом. Очекивана количина падавина је између 20 и 40 литара по метру квадратном у цијелој земљи.

Најнижа јутарња температура већином између 1 и 5 степени, на југу Херцеговине од 4 до 8 степени. Највиша дневна температура између 3 и 8 степени, на југу Херцеговине од 8 до 12 степени, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Киша у нижим дијеловима БиХ, а снијег у вишим наставиће се и почетком нове радне седмице, а промјена у висинама температуре неће бити.

Коментари / 0

Оставите коментар