Спартан, програм који ће замијенити Интернет Еxплорер

Потпредседник Оператинг Сyстемс Гроуп, Џо Белфиоре, објавио је да је Пројекат Спартан, нови претраживач који се уводи у Wиндоwс 10, сада доступан по први пут Wиндоwс Инсајдерима, који могу да га испробају као део најновијег Wиндоwс 10 техничког приказа за ПЦ рачунаре.

Информационе технологије 03.04.2015 | 07:15
Спартан, програм који ће замијенити Интернет Еxплорер

У овом приказу могуће је видети нови смели изглед Пројекта Спартан - модернизованог и фокусираног на страницу а не на претраживач. Такође се могу видети неке карактеристике о којима је било речи у јануару:

• Цортана је уграђена у претраживач и спремна да помогне: Цортана нуди помоћ у правом тренутку на бази онога што зна о Wебу, о вама или ономе што можда покушавате да урадите. Она је у позадини али обезбеђује додатне информације када су потребне, чинећи претраживач лакшим и ефикаснијим.

• Писање по екрану и дељење тако да је могуће да сачувати и комуницирати своје мисли: Са овим могућностима, Пројекат Спартан вам дозвољава писање или куцање директно на страници, коментарисање онога што је интересантно или да закачите шта желите а затим лако поделите такав “Wеб Ноте” документ путем електронске поште или друштвених мрежа.

• Неометано читање уз помоћ Реадинг Лист и Реадинг Виеw: Пројекат Спартан помаже уз помоћ лепе нове опције „Реадинг Лист“ да сакупите све што желите да прочитате, укључујући могућност да чувања било које Wеб странице или ПДФ за погодан приступ касније, и интегрисану опцију, за неометано читање „Реадинг Виеw“ која вам помаже да се усредсредите на садржај.

• Нови механизам за модеран wеб: Нови механизам за визуелизацију Пројекта Спартан је створен на бази идеје да Wеб “једноставно ради” док је брз, сигуран и поузданији. Као што смо недавно поделили на нашој радионици за програмере, направили смо измене на механизму за визуелизацију који се могу видети у овој верзији.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар