Пао вођа банде која је харала Хрватском

Стипе Крижанац, коме се на терет стављају новчане преваре пензионера у Храватској, ухапшен је у Витезу, те се тренутно налази у Казнено-поправном заводу у Зеници гдје издржава двије затворске казне које су му изречене у БиХ.

Регион 02.04.2015 | 20:46
Пао вођа банде која је харала Хрватском

"Након што је у посљедња два дана неколико медија у БиХ и Хрватској објавило да се у БиХ крије лице осумњичено за више превара старијих лица у Хрватској, обавјештавамо јавност да су службеници полицијске станице Витез 19. марта око 12.00 часова у Витезу ухаписли лице чији су иницијали С.К. из Витеза, а на основу потјернице Општинског суда Травник", саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Средњобосанског кантона.

У саопштењу се наводи да је након хапшења ово лице предато на даље поступање службеницима судске полиције и да се тренутно налази у Казнено-поправном заводу Зеница.

Портал "Кликс" преноси да се Крижанац налази на челу криминалне банде која је варала пензионере из Хрватске, па је због тога један од најтраженијих лица у сусједној земљи.

Њему је на терет стављено 17 различитих кривичних дјела. У Казнено-поправном заводу Зеница, након хапшења у Витезу по потјерници Општинског суда у Травнику, служи двије затворске казне, једну двогодишњу и другу од седам мјесеци.

Организована криминална група којом руководи Крижанац, кога знају и под надимком Фрањо, позната је под називом Биљанска група.

Крижанац се, према полицијским извјештајима, као и други чланови његове групе, старијим лицима представљао као службеник неке банке или пак полицијски службеник, те је од њих узимао важеће банковне картице, а давао им лажне и потом са њихових рачуна подизао новац који је задржао за себе.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Требиње

03.04.2015 10:18

Фрањо или Стипе или како ли се већ зовеш, тамо си у твојој лепој радио то што си радио. Грешка ти је што си дошао у БиХ, па ти си овдје најобичнији аматер у преварама. Ако не вјерујеш питај наше министре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

05.04.2015 06:29

Де научи Латиницу да и свјет види шта пишеш. Заосто си као прачовјек.

ОДГОВОРИТЕ