Карабатићу пријети затвор до пет година!!!

Славном рукометашу Николи Карабатићу, који је оптужен због кладионичарског скандала, прети затвор до пет година. Његов адвокат верује да ће бити ослобођен оптужби.

Остали спортови 03.04.2015 | 16:40
Карабатићу пријети затвор до пет година!!!

Пре две и по године, рукометна и спортска јавност била је запрепашћена вешћу да је вишеструки првак света и освајач олимпијског злата, Француз Никола Карабатић умешан у кладионичарски скандал, заједно са још неколико рукометаша.

Тада су он, његов брат Лука и још неколико играча приведени због сумњи да су учествовали у илегалном клађењу и намештању утакмица.

Тај процес је још у току, а оптужени ће се ускоро поново појавити пред судом. Карабатићу прети казна до пет година затвора!

Да вас укратко подсетимо: Монепље, за који су играли браћа Карабатић, изгубио је првенствени меч од екипе Сесона у завршници такмичења. Монпеље, који је већ био осигурао титулу првака Француске, водио је на полувремену 15:12, али је на крају изгубио 28:31.

Уплате на победу Сесона највише су стизале на полувремену, а уплаћено је свеукупно око 24.000 евра. Полицији је то било сумњиво, па је почела да истражује...

Девојка Николе Карабатића, Жералдин Прије уплатила је уочи утакмице 1.500 евра на победу Сесона. Касније је доказано да је Карабатић неколико дана раније подигао са свог рачуна 1.500 евра, а то је уједно био једини износ који је подигао у неколико недеља уочи утакмице.

Осим браће Карабатић пред судом ће се (највероватније у јуну) појавити рукометаши Младен Бојиновић, Самуел Онрубија, Драган Гагић, Примож Прост, Исам Теј и Микаел Робин.

"Више бисмо волели да је тужба одбачена... У теорији, Карабатићу прети затворска казна до пет година, али и неколико сати проведених у затвору било би превише", изјавио је Карабатићев адвокат Мишел Корбије.

Карабатић је почетком 2013. године саслушан пред судом у Монпељеу. После овог скандала напустио је Монпеље... После неколико месеци, када се прашина слегла, вратио се у репрезентацију, потписао за Барселону, а недавно је добио признање за најбољег рукометаша света за 2014. годину.

Коментари / 0

Оставите коментар