Karabatiću prijeti zatvor do pet godina!!!

Slavnom rukometašu Nikoli Karabatiću, koji je optužen zbog kladioničarskog skandala, preti zatvor do pet godina. Njegov advokat veruje da će biti oslobođen optužbi.

Ostali sportovi 03.04.2015 | 16:40
Karabatiću prijeti zatvor do pet godina!!!

Pre dve i po godine, rukometna i sportska javnost bila je zaprepašćena vešću da je višestruki prvak sveta i osvajač olimpijskog zlata, Francuz Nikola Karabatić umešan u kladioničarski skandal, zajedno sa još nekoliko rukometaša.

Tada su on, njegov brat Luka i još nekoliko igrača privedeni zbog sumnji da su učestvovali u ilegalnom klađenju i nameštanju utakmica.

Taj proces je još u toku, a optuženi će se uskoro ponovo pojaviti pred sudom. Karabatiću preti kazna do pet godina zatvora!

Da vas ukratko podsetimo: Moneplje, za koji su igrali braća Karabatić, izgubio je prvenstveni meč od ekipe Sesona u završnici takmičenja. Monpelje, koji je već bio osigurao titulu prvaka Francuske, vodio je na poluvremenu 15:12, ali je na kraju izgubio 28:31.

Uplate na pobedu Sesona najviše su stizale na poluvremenu, a uplaćeno je sveukupno oko 24.000 evra. Policiji je to bilo sumnjivo, pa je počela da istražuje...

Devojka Nikole Karabatića, Žeraldin Prije uplatila je uoči utakmice 1.500 evra na pobedu Sesona. Kasnije je dokazano da je Karabatić nekoliko dana ranije podigao sa svog računa 1.500 evra, a to je ujedno bio jedini iznos koji je podigao u nekoliko nedelja uoči utakmice.

Osim braće Karabatić pred sudom će se (najverovatnije u junu) pojaviti rukometaši Mladen Bojinović, Samuel Onrubija, Dragan Gagić, Primož Prost, Isam Tej i Mikael Robin.

"Više bismo voleli da je tužba odbačena... U teoriji, Karabatiću preti zatvorska kazna do pet godina, ali i nekoliko sati provedenih u zatvoru bilo bi previše", izjavio je Karabatićev advokat Mišel Korbije.

Karabatić je početkom 2013. godine saslušan pred sudom u Monpeljeu. Posle ovog skandala napustio je Monpelje... Posle nekoliko meseci, kada se prašina slegla, vratio se u reprezentaciju, potpisao za Barselonu, a nedavno je dobio priznanje za najboljeg rukometaša sveta za 2014. godinu.

Komentari / 0

Ostavite komentar