Како је страдао отети турски тужилац?

Турски тужилац Мехмет Селим Кираз задобио је три прострелне ране из ватреног оружја од којих је преминуо, али за сада није познато да ли су га ранили отмичари или полиција, током акције.

Свијет 01.04.2015 | 12:49
Како је страдао отети турски тужилац?

Да је тужилац преминуо послије акције спашавања потврдио је и турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган, међутим није пренио никакве шире информације.

-Ово је нешто што неће бити узето тек тако - рекао је Ердоган.

Тужиоца су отели чланови Марксистичке револуционарне народноослободилачке партије Фронт који су убијени у акцији полиције, пошто је претходно истекао рок који су дали за објављивање имена полицајца одговорног за смрт 15-годишњег Беркина Елвана.

Дјечак је преминуо у марту прошле године послије 269 дана проведених у коми због повреда задобијених у сукобу с полицијом у масовним протестима почетком љета 2013. године.

Радикални љевичари су тужиоца напали у његовој канцеларији, готово симултано с великим колапсом у снабдијевању електричном енергијом у Истанбулу.

Иако за сада нема никаквих прецизнијих информација, нити се надлежни оглашавају, сумња се да су радикални љевичари изазвали прекид снабдијевања електричном енергијом како би могли да унесу оружје поред детектора за метал у зграду Тужилаштва, преноси Б92.

Коментари / 0

Оставите коментар