Kako je stradao oteti turski tužilac?

Turski tužilac Mehmet Selim Kiraz zadobio je tri prostrelne rane iz vatrenog oružja od kojih je preminuo, ali za sada nije poznato da li su ga ranili otmičari ili policija, tokom akcije.

Svijet 01.04.2015 | 12:49
Kako je stradao oteti turski tužilac?

Da je tužilac preminuo poslije akcije spašavanja potvrdio je i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, međutim nije prenio nikakve šire informacije.

-Ovo je nešto što neće biti uzeto tek tako - rekao je Erdogan.

Tužioca su oteli članovi Marksističke revolucionarne narodnooslobodilačke partije Front koji su ubijeni u akciji policije, pošto je prethodno istekao rok koji su dali za objavljivanje imena policajca odgovornog za smrt 15-godišnjeg Berkina Elvana.

Dječak je preminuo u martu prošle godine poslije 269 dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom ljeta 2013. godine.

Radikalni ljevičari su tužioca napali u njegovoj kancelariji, gotovo simultano s velikim kolapsom u snabdijevanju električnom energijom u Istanbulu.

Iako za sada nema nikakvih preciznijih informacija, niti se nadležni oglašavaju, sumnja se da su radikalni ljevičari izazvali prekid snabdijevanja električnom energijom kako bi mogli da unesu oružje pored detektora za metal u zgradu Tužilaštva, prenosi B92.

Komentari / 0

Ostavite komentar