Мајами: у 1/4-финалу сјајни Кеи и Изнер након три тај-брејка!

Јапански тенисер Кеи Нишикори декласирао је Давида Гофана из Белгије са 6:1, 6:2 у осмини финала Мастерс турнира у Мајамију, а амерички тенисер Џон Изнер победио је петог носиоца Милоша Раонића са 6:7 (3-7), 7:6 (8-6), 7:6 (7-5).

Тенис 01.04.2015 | 12:00
Мајами: у 1/4-финалу сјајни Кеи и Изнер након три тај-брејка!

Нишикори тако наставља са бриљантним играма у Флориди – Јужном је препустио три гема, а Троицком четири, уз чак 15 брејкова у три меча.

“Мислим да се то обично не дешава, али играм довро и све тече како треба. Сервис, ритерн, ударци – осећам да имам самопоуздања“, каже пети тенисер света.

Нишикори, који је прошле године догурао до полуфинала, у борби за исти успех и ове сезоне играће са Џоном Изнером, који је у три тај брејка избацио Милоша Раонића.

Била је то трећа победа Изнера у исто толико окршаја са Канађанином рођеним у Подгорици, овога пута у два часа и 46 минута дугој борби.

Први пут у каријери 29-годишњи Изнер пласирао се у четвртфинале на Флориди, а ако жели корак даље, мораће да савлада и четвртог носиоца Кеија Нишикорија.

Према очекивањима, гледали смо не баш занимљив меч без много ритма и са доста кратких поена – био је то дуел двојице тенисера са фантастичним сервисима којима ритерн није баш јача страна. Зато нисмо видели нити један брејк, а једини две брејк шансе пропустио је Милош у првом гему трећег сета.

Раонић је био ближи победи – први сет освојио је у тај брејку, а у другом је повео са 3:0, уз два мини брејка предности. Међутим, Изнер се није предавао, успео је да преокрене на 6:5 – Раонић је сервисом спасао први сет лопту, али је при резултату 6:6 Изнер одиграо храбар поен и завршио га на мрежи.

Американац је потом изједначио у сетовима, да би се на почетку одлучујућег сета извукао од 15:40. Већ тада било је јасно да нас чека нови тај брејк и да ће нијансе одлучити.

Тако је и било, при вођству 5:4 у тај брејку Изнер је направио кључни мини брејк и дошао до тријумфа.

Давид Ферер и Жил Симон одиграли су необичан меч, у првом сету видели смо чак шест брејкова, а до краја меча Шпанац је славио са 7:6 (7-5), 6:0 и заказао је окршај са Новаком Ђоковићем.

Хуан Монако враћа се полако у форму, а убедљивом победом над Фернандом Вердаском 6:3, 6:3 вратиће се у Топ 40. За корак даље мораће да савлада Томаша Бердиха, а Вердаско није успео да понови издање из меча са Надалом.

Мајами, мушкарци, осмина финала:
Новак Ђоковић – Александр Долгополов 6:7, 7:5, 6:0
Давид Ферер – Жил Симон 7:6, 6:0
Кеи Нишикори – Давид Гофан 6:1, 6:2
Милош Раонић – Џон Изнер 6:7, 7:6, 7:6
Доминик Тим – Адријан Манарино 7:6, 4:6, 7:5
Енди Мари – Кевин Андерсон 6:4, 3:6, 6:3
Хуан Монако – Фернандо Вердаско 6:3, 6:3
Томаш Бердих – Гаел Монфис 6:3, 3:2, предаја

Парови четвртфинала:
Ђоковић – Ферер
Нишикори – Изнер
Тим – Мари
Монако – Бердих

Коментари / 0

Оставите коментар