Majami: u 1/4-finalu sjajni Kei i Izner nakon tri taj-brejka!

Japanski teniser Kei Nišikori deklasirao je Davida Gofana iz Belgije sa 6:1, 6:2 u osmini finala Masters turnira u Majamiju, a američki teniser Džon Izner pobedio je petog nosioca Miloša Raonića sa 6:7 (3-7), 7:6 (8-6), 7:6 (7-5).

Tenis 01.04.2015 | 12:00
Majami: u 1/4-finalu sjajni Kei i Izner nakon tri taj-brejka!

Nišikori tako nastavlja sa briljantnim igrama u Floridi – Južnom je prepustio tri gema, a Troickom četiri, uz čak 15 brejkova u tri meča.

“Mislim da se to obično ne dešava, ali igram dovro i sve teče kako treba. Servis, ritern, udarci – osećam da imam samopouzdanja“, kaže peti teniser sveta.

Nišikori, koji je prošle godine dogurao do polufinala, u borbi za isti uspeh i ove sezone igraće sa Džonom Iznerom, koji je u tri taj brejka izbacio Miloša Raonića.

Bila je to treća pobeda Iznera u isto toliko okršaja sa Kanađaninom rođenim u Podgorici, ovoga puta u dva časa i 46 minuta dugoj borbi.

Prvi put u karijeri 29-godišnji Izner plasirao se u četvrtfinale na Floridi, a ako želi korak dalje, moraće da savlada i četvrtog nosioca Keija Nišikorija.

Prema očekivanjima, gledali smo ne baš zanimljiv meč bez mnogo ritma i sa dosta kratkih poena – bio je to duel dvojice tenisera sa fantastičnim servisima kojima ritern nije baš jača strana. Zato nismo videli niti jedan brejk, a jedini dve brejk šanse propustio je Miloš u prvom gemu trećeg seta.

Raonić je bio bliži pobedi – prvi set osvojio je u taj brejku, a u drugom je poveo sa 3:0, uz dva mini brejka prednosti. Međutim, Izner se nije predavao, uspeo je da preokrene na 6:5 – Raonić je servisom spasao prvi set loptu, ali je pri rezultatu 6:6 Izner odigrao hrabar poen i završio ga na mreži.

Amerikanac je potom izjednačio u setovima, da bi se na početku odlučujućeg seta izvukao od 15:40. Već tada bilo je jasno da nas čeka novi taj brejk i da će nijanse odlučiti.

Tako je i bilo, pri vođstvu 5:4 u taj brejku Izner je napravio ključni mini brejk i došao do trijumfa.

David Ferer i Žil Simon odigrali su neobičan meč, u prvom setu videli smo čak šest brejkova, a do kraja meča Španac je slavio sa 7:6 (7-5), 6:0 i zakazao je okršaj sa Novakom Đokovićem.

Huan Monako vraća se polako u formu, a ubedljivom pobedom nad Fernandom Verdaskom 6:3, 6:3 vratiće se u Top 40. Za korak dalje moraće da savlada Tomaša Berdiha, a Verdasko nije uspeo da ponovi izdanje iz meča sa Nadalom.

Majami, muškarci, osmina finala:
Novak Đoković – Aleksandr Dolgopolov 6:7, 7:5, 6:0
David Ferer – Žil Simon 7:6, 6:0
Kei Nišikori – David Gofan 6:1, 6:2
Miloš Raonić – Džon Izner 6:7, 7:6, 7:6
Dominik Tim – Adrijan Manarino 7:6, 4:6, 7:5
Endi Mari – Kevin Anderson 6:4, 3:6, 6:3
Huan Monako – Fernando Verdasko 6:3, 6:3
Tomaš Berdih – Gael Monfis 6:3, 3:2, predaja

Parovi četvrtfinala:
Đoković – Ferer
Nišikori – Izner
Tim – Mari
Monako – Berdih

Komentari / 0

Ostavite komentar