Vučić o rezoluciji sa južnoameričkim ambasadorima

 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima južnoameričkih zemalja sa kojima je razgovarao o rezoluciji "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici" i posledicama njenog eventualnog usvajanja po stabilnost u regionu, ali i po globalni poredak.

Srbija 29.04.2024 | 11:44
Vučić o rezoluciji sa južnoameričkim ambasadorima

"Naglasio sam značaj razboritog, objektivnog i pravičnog pristupa ovom pitanju, čime bi se načela međunarodnog prava vratila u globalne forume, pomogla izgradnji održivog mira i poverenja među narodima", napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav, posle sastanka s ambasadorima.

Predsednik je dodao da je sa ambasadorima, koje je ugostio na doručku, razgovarao i o novom zamahu u odnosima Srbije sa južnoameričkim zemljama, velikom neiskorišćenom potencijalu za jačanje ekonomske i svake druge saradnje, kao i o jačanju strateškog partnerstva u međunarodnim forumima.

(Tanjug) Foto: instagram/buducnostsrbijeav 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zika

29.04.2024 12:14

Razmišljaj koliko hoćeš rezolucija je već gotova stvar.

ODGOVORITE
Name

Tako je

29.04.2024 15:07

.

ODGOVORITE
Name

Inat

29.04.2024 17:59

Nema ovo veze sa Srebrenicom. Ovo je pokušaj kolektivnog kažnjavanja Srba što su se usprotivili najvećim silama. Nemamo mi više gde uzmicati. Saterani smo u ćošak, a tad grizeš, nema predaje.