Природни лијек за борбу против рака

Све ове намирнице свакодневно виђате.

Република Српска 31.03.2015 | 17:59
Природни лијек за борбу против рака

Болујете од неке врсте рака, а увиђате да хемотерапије не делују колико сте очекивали? Стручњак за природно лечење Викторија Семјонова сматра да је читава поента у радикалном чишћењу црева. Она вам нуди следећи рецепт:

пола кг свеже шаргарепе
пола кг свеже цвекле
једна шака сувих кајсија
једна шака сувог грожђа
једна кашика меда

Пола килограма шаргапере и цвекле ситно исецкајте и ставите у лонац, па прелијте водом тако да течност буде два прста изнад поврћа. Затим додајте по једну кашику исецканих сувих кајсија и сувог грожђа, па ставите лонац на ринглу и чекајте да прокључа.

Када се охлади, у смесу додајте кашику меда и оставите да одстоји 12 сати на хладном месту. После свега, добијену смесу исцедите, а сок који добијете треба да пијете три пута дневно пре оброка (по 1,5 дл).

Питате се како ово делује?

Цвекла је природно средство за прочишћавање крвне слике и црева, а оно је најважније у делотворности познатог руског лека. Садржи калијум, фосфор, калцијум, магнезијум, гвожђе, витамине Б1, Б2, Б6 и Ц захваљујући којима се организам добро брани у борби са раком и у лечењу камена у бубрегу.

Шаргарепа је једна од најзаслужнијих намирница за детоксикацију тела јер садржи бета-каротен. Његово антиоксидантско деловање помаже у борби против слободних радикала који убрзавају старење, а вашој кожи уствари враћају природни сјај. Шаргарепа прочишћава дисајне путеве, систем за варење и уринарни тракт, па се зато она често узима приликом одбране од разноразних инфекција.

Суве кајсије и грожђе подмлађују јетру и слезину, јачајући њихове примарне функције. У народној медицини, мед је опште познат као "чистач организма". Он ојачава наш имуно систем и има антибактеријско дејство.

НАПОМЕНА: Савети из овог текста су информативне природе и не могу да замене преглед код лекара или фармацеута када је Ваше здравље у питању. Уколико имате озбиљне здравствене проблеме, обавезно се посаветујте са вашим лекаром. Информације проверавамо и молимо Вас да их посматрате само као смернице на путу ка добром здрављу.

Извор: Србија данас

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јагоде

31.03.2015 19:55

Истраживачи са Свеучилишта Охио Стате провели су насумично клиничко испитивање учинковитости јагода на рак једњака. Свим пацијентима је дијагностицирана блага до умјерена преканцерозна лезија. Пацијенти су 6 мјесеци јели 60 грама јагода дневно. До краја истраживања, више од половице пацијената није имало болест. У 80% случајева, лезије су или од умјерених прешле у благе или у потпуности нестале. Друге студије су потврдиле да прехрана богата биљним намирницама може смањити ризик од рака на пола, док прехрана богата месом и масти може драматично повећати ризик од болести.

ОДГОВОРИТЕ