Prirodni lijek za borbu protiv raka

Sve ove namirnice svakodnevno viđate.

Republika Srpska 31.03.2015 | 17:59
Prirodni lijek za borbu protiv raka

Bolujete od neke vrste raka, a uviđate da hemoterapije ne deluju koliko ste očekivali? Stručnjak za prirodno lečenje Viktorija Semjonova smatra da je čitava poenta u radikalnom čišćenju creva. Ona vam nudi sledeći recept:

pola kg sveže šargarepe
pola kg sveže cvekle
jedna šaka suvih kajsija
jedna šaka suvog grožđa
jedna kašika meda

Pola kilograma šargapere i cvekle sitno iseckajte i stavite u lonac, pa prelijte vodom tako da tečnost bude dva prsta iznad povrća. Zatim dodajte po jednu kašiku iseckanih suvih kajsija i suvog grožđa, pa stavite lonac na ringlu i čekajte da proključa.

Kada se ohladi, u smesu dodajte kašiku meda i ostavite da odstoji 12 sati na hladnom mestu. Posle svega, dobijenu smesu iscedite, a sok koji dobijete treba da pijete tri puta dnevno pre obroka (po 1,5 dl).

Pitate se kako ovo deluje?

Cvekla je prirodno sredstvo za pročišćavanje krvne slike i creva, a ono je najvažnije u delotvornosti poznatog ruskog leka. Sadrži kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe, vitamine B1, B2, B6 i C zahvaljujući kojima se organizam dobro brani u borbi sa rakom i u lečenju kamena u bubregu.

Šargarepa je jedna od najzaslužnijih namirnica za detoksikaciju tela jer sadrži beta-karoten. Njegovo antioksidantsko delovanje pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži ustvari vraćaju prirodni sjaj. Šargarepa pročišćava disajne puteve, sistem za varenje i urinarni trakt, pa se zato ona često uzima prilikom odbrane od raznoraznih infekcija.

Suve kajsije i grožđe podmlađuju jetru i slezinu, jačajući njihove primarne funkcije. U narodnoj medicini, med je opšte poznat kao "čistač organizma". On ojačava naš imuno sistem i ima antibakterijsko dejstvo.

NAPOMENA: Saveti iz ovog teksta su informativne prirode i ne mogu da zamene pregled kod lekara ili farmaceuta kada je Vaše zdravlje u pitanju. Ukoliko imate ozbiljne zdravstvene probleme, obavezno se posavetujte sa vašim lekarom. Informacije proveravamo i molimo Vas da ih posmatrate samo kao smernice na putu ka dobrom zdravlju.

Izvor: Srbija danas

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jagode

31.03.2015 19:55

Istraživači sa Sveučilišta Ohio State proveli su nasumično kliničko ispitivanje učinkovitosti jagoda na rak jednjaka. Svim pacijentima je dijagnosticirana blaga do umjerena prekancerozna lezija. Pacijenti su 6 mjeseci jeli 60 grama jagoda dnevno. Do kraja istraživanja, više od polovice pacijenata nije imalo bolest. U 80% slučajeva, lezije su ili od umjerenih prešle u blage ili u potpunosti nestale. Druge studije su potvrdile da prehrana bogata biljnim namirnicama može smanjiti rizik od raka na pola, dok prehrana bogata mesom i masti može dramatično povećati rizik od bolesti.

ODGOVORITE