Ципрасова влада тражи помоћ од Русије?

Влада грчког премијера Алексиса Ципраса, којој је Брисел одбио кредит, тражиће од Русије смањење цијене природног гаса, као и укидање руског ембарга на неке грчке производе, првенствено на свјеже воће.

Свијет 30.03.2015 | 17:12
Ципрасова влада тражи помоћ од Русије?

Економску помоћ од Русије грчки политичари намјеравају да траже током званичне посјете Москви, наводи се у тексту.

"Грчка се очајнички бори против банкрота. Усљед застоја у преговорима с финансијерима, Атина тражи подршку Русије. У Бриселу и Берлину тај покушај зближавања посматрају с непјоверењем“, пише "Шпигл", пише њемачки лист "Шпигл".

Очекује се да ће министар енергетике Грчке Панајотис Лафазанис и парламентарац Танасис Петракос саопштити ову молбу током посјете Москви 30. и 31. марта.

"Желимо да продубимо односе с Русијом у сфери енергетике и надамо се да ћемо од тога имати користи“, изјавио је Петракос у разговору за њемачки лист.

ЕУ је забринута због чињенице да многи представници грчке владе осјећају да су "ближи с Москвом него с Бриселом", напомиње "Шпигл".

Брига је повезана с идејом да би предсједник Русије Владимир Путин могао да појача утицај у југоисточној Европи, додаје се у тексту.

Грчки премијер Алексис Ципрас планира да посјети Москву 8. априла и састане се са Путином.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Боки

30.03.2015 16:41

Да су паметни били не би никад усли у европу и не би били ником дузни са онако лијепом земљом и прије свега богатом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поглед

30.03.2015 17:21

Они нису нормални.Толику лову спискати у ниста и сад куку и леле Па ко мозе иста о овиме било ста рец.Да ли су и њих саветовали саветници као Спирица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

франкфурт

30.03.2015 18:16

Дзаба нема нормалног зивота за обицног цовјека него до свабе....ови и да добиу помоц опет це спискат и увек неко други крив...они бас немају само критике

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

30.03.2015 19:04

Да бас у Франкфурту видјесмо неки дан како се проведосе обицни градјани,преко 500 ухапсених а нико није био наорузан.Али зато су трубили сви у Њемацкој како су демонстрације у Украјини мирне иако снајперисти пуцају по полицији. Немој ми о таквој правди

Name

Требиње

31.03.2015 08:32

Свака част и требају се православне земље међусобно боље повезати. Само тога се и боји и Брисел и Берлин и Вашингтон због ширења руског утицаја и што ће им Руси рећи на напусте ЕУ и омражени НАТО. А Када се то деси да Руси направе једну војну базу у Грчкој и онда ће се као домино ефекат урушити наказна творевина ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маx

01.04.2015 04:30

Русија досад није ником помогла па неце ни вама.А добицете кредит прво мали па велики ко Додик.

ОДГОВОРИТЕ