Ciprasova vlada traži pomoć od Rusije?

Vlada grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, kojoj je Brisel odbio kredit, tražiće od Rusije smanjenje cijene prirodnog gasa, kao i ukidanje ruskog embarga na neke grčke proizvode, prvenstveno na svježe voće.

Svijet 30.03.2015 | 17:12
Ciprasova vlada traži pomoć od Rusije?

Ekonomsku pomoć od Rusije grčki političari namjeravaju da traže tokom zvanične posjete Moskvi, navodi se u tekstu.

"Grčka se očajnički bori protiv bankrota. Usljed zastoja u pregovorima s finansijerima, Atina traži podršku Rusije. U Briselu i Berlinu taj pokušaj zbližavanja posmatraju s nepjoverenjem“, piše "Špigl", piše njemački list "Špigl".

Očekuje se da će ministar energetike Grčke Panajotis Lafazanis i parlamentarac Tanasis Petrakos saopštiti ovu molbu tokom posjete Moskvi 30. i 31. marta.

"Želimo da produbimo odnose s Rusijom u sferi energetike i nadamo se da ćemo od toga imati koristi“, izjavio je Petrakos u razgovoru za njemački list.

EU je zabrinuta zbog činjenice da mnogi predstavnici grčke vlade osjećaju da su "bliži s Moskvom nego s Briselom", napominje "Špigl".

Briga je povezana s idejom da bi predsjednik Rusije Vladimir Putin mogao da pojača uticaj u jugoistočnoj Evropi, dodaje se u tekstu.

Grčki premijer Aleksis Cipras planira da posjeti Moskvu 8. aprila i sastane se sa Putinom.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Boki

30.03.2015 16:41

Da su pametni bili ne bi nikad usli u evropu i ne bi bili nikom duzni sa onako lijepom zemljom i prije svega bogatom.

ODGOVORITE
Name

Pogled

30.03.2015 17:21

Oni nisu normalni.Toliku lovu spiskati u nista i sad kuku i lele Pa ko moze ista o ovime bilo sta rec.Da li su i njih savetovali savetnici kao Spirica.

ODGOVORITE
Name

frankfurt

30.03.2015 18:16

Dzaba nema normalnog zivota za obicnog covjeka nego do svabe....ovi i da dobiu pomoc opet ce spiskat i uvek neko drugi kriv...oni bas nemaju samo kritike

ODGOVORITE
Name

Boki

30.03.2015 19:04

Da bas u Frankfurtu vidjesmo neki dan kako se provedose obicni gradjani,preko 500 uhapsenih a niko nije bio naoruzan.Ali zato su trubili svi u Njemackoj kako su demonstracije u Ukrajini mirne iako snajperisti pucaju po policiji. Nemoj mi o takvoj pravdi

Name

Требиње

31.03.2015 08:32

Свака част и требају се православне земље међусобно боље повезати. Само тога се и боји и Брисел и Берлин и Вашингтон због ширења руског утицаја и што ће им Руси рећи на напусте ЕУ и омражени НАТО. А Када се то деси да Руси направе једну војну базу у Грчкој и онда ће се као домино ефекат урушити наказна творевина ЕУ.

ODGOVORITE
Name

max

01.04.2015 04:30

Rusija dosad nije nikom pomogla pa nece ni vama.A dobicete kredit prvo mali pa veliki ko Dodik.

ODGOVORITE