Бедем од 50.000 евра спрала прва киша

Падавине доносе нове проблеме у подручјима поплављеним прошлог маја, али година очигледно није била довољна за наук. У Краљеву је тек изграђен бедем пао.

Србија 30.03.2015 | 10:29
Бедем од 50.000 евра спрала прва киша

Нови бедем изграђен је захваљујући донацији владе Норвешке од 50.000 евра, али га је река Рибница срушила током викенда.

Градоначелник Краљева Томислав Илић каже да ће од извођача радова тражити да поправе насип, а министар Велимир Илић каже да је пад бедема срамота а да су радови, плацени донацијом Норвешке, изведени нсетручно.

Бедем је штитио обалу Рибнице нешто више од два месеца, а, како јавља репортер Б92, прва јача вода га је "појела" за мање од два сата.

Извођач радова било је државно предузеће "Западна Морава".

"Одмах ћемо разговарати са извођачем и наложити им да доведу то у предвиђено стање. Ово је брука за њих као фирму, надам се да се ово неће поновити. Мораће да среде бедем", рекао је градоначелник Краљева.

Министар Велимир Илић каже да је то што се догодило срамота за целу земљу.

"Срамота је да донацију коју смо добили од Норвежана нисмо утрошили како је намењено. Срамота је јер је бедем пао, а радови су изведени потпуно лаички, неквалитетно, оно је брука за Србију", рекао је Илић.

Мештани кажу да је поплавни талас три пута мањи од оног, који је погодио то подручје у мају 2014. године, што довољно говори о квалитету радова.

Шеф канцеларије за обнову Марко Благојевић је рекао да је бедем на реци Рибници изузетак.

"Није се ишло преко канцеларије или 'Србијавода', већ је локална самоуправа радила шта је знала и умела. То очигледно није урадјено како треба. То није само брука, већ су потрошене и паре и време, а проблем није решен, већ је поново угрожена безбедност људи", рекао је Благојевић.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бмw

30.03.2015 08:42

Ђе су паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

л

30.03.2015 09:05

Код лопова !