Bedem od 50.000 evra sprala prva kiša

Padavine donose nove probleme u područjima poplavljenim prošlog maja, ali godina očigledno nije bila dovoljna za nauk. U Kraljevu je tek izgrađen bedem pao.

Srbija 30.03.2015 | 10:29
Bedem od 50.000 evra sprala prva kiša

Novi bedem izgrađen je zahvaljujući donaciji vlade Norveške od 50.000 evra, ali ga je reka Ribnica srušila tokom vikenda.

Gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić kaže da će od izvođača radova tražiti da poprave nasip, a ministar Velimir Ilić kaže da je pad bedema sramota a da su radovi, placeni donacijom Norveške, izvedeni nsetručno.

Bedem je štitio obalu Ribnice nešto više od dva meseca, a, kako javlja reporter B92, prva jača voda ga je "pojela" za manje od dva sata.

Izvođač radova bilo je državno preduzeće "Zapadna Morava".

"Odmah ćemo razgovarati sa izvođačem i naložiti im da dovedu to u predviđeno stanje. Ovo je bruka za njih kao firmu, nadam se da se ovo neće ponoviti. Moraće da srede bedem", rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Ministar Velimir Ilić kaže da je to što se dogodilo sramota za celu zemlju.

"Sramota je da donaciju koju smo dobili od Norvežana nismo utrošili kako je namenjeno. Sramota je jer je bedem pao, a radovi su izvedeni potpuno laički, nekvalitetno, ono je bruka za Srbiju", rekao je Ilić.

Meštani kažu da je poplavni talas tri puta manji od onog, koji je pogodio to područje u maju 2014. godine, što dovoljno govori o kvalitetu radova.

Šef kancelarije za obnovu Marko Blagojević je rekao da je bedem na reci Ribnici izuzetak.

"Nije se išlo preko kancelarije ili 'Srbijavoda', već je lokalna samouprava radila šta je znala i umela. To očigledno nije uradjeno kako treba. To nije samo bruka, već su potrošene i pare i vreme, a problem nije rešen, već je ponovo ugrožena bezbednost ljudi", rekao je Blagojević.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bmw

30.03.2015 08:42

Đe su pare.

ODGOVORITE
Name

l

30.03.2015 09:05

Kod lopova !