Грчка продаје већински дио луке Пиреј

Грчка влада ће продати свој већински део луке Пиреј у наредних неколико недеља, изјавио је заменик грчког премијера Јанис Драгасакис кинеској новинској агенцији "Синхуа".

Регион 29.03.2015 | 15:27
Грчка продаје већински дио луке Пиреј

Влада премијера Алексиса Ципраса обећала је када је преузела власт у јануару да ће окончати болне мере штедње и масовну приватизацију, укључујући и 67 одсто власништва луке Пиреј, преноси Тањуг.

Кинеска група "Коско" је један од пет понуђача који су се нашли у ужем избору у оквиру програма приватизације о којем се договорила претходна грчка влада.

"Коско" и други понуђачи могу да изнесу "веома конкурентну понуду", рекао је Драгасакис Синхуи током посете грчких министара Кини.

Истиче да ће договор бити постигнут у наредних неколико недеља, уз незнатно одлагање због промене владе и додао да је фаворит међу понуђачима "Коско".

"Коско" је већ на челу два пристаништа у луци Пиреј, а како је рекао Драгасакис, Грчка је покренула трогодишњи програм сарадње са Кином у оквиру кога се реализују велики пројекти.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

познато

29.03.2015 14:48

Велики дио купују Европски политичари

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад недељом

29.03.2015 17:03

Филм је одлицан с предивном музиком и грцким пејзазима. Види се и ова лука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мелина Мерцоури - Та педиа тоу Пиреа

29.03.2015 17:06

Узивајте.

Name

Сузуки

01.04.2015 06:17

Продаваце Грци и гаце са себе колико су се задузили а тај зајам нису искористили за добро дрзаве него су зивјели на високој нози.Сад кад треба врацати дугове онда поциње кукњава.Дуг није добар друг.

ОДГОВОРИТЕ