Grčka prodaje većinski dio luke Pirej

Grčka vlada će prodati svoj većinski deo luke Pirej u narednih nekoliko nedelja, izjavio je zamenik grčkog premijera Janis Dragasakis kineskoj novinskoj agenciji "Sinhua".

Region 29.03.2015 | 15:27
Grčka prodaje većinski dio luke Pirej

Vlada premijera Aleksisa Ciprasa obećala je kada je preuzela vlast u januaru da će okončati bolne mere štednje i masovnu privatizaciju, uključujući i 67 odsto vlasništva luke Pirej, prenosi Tanjug.

Kineska grupa "Kosko" je jedan od pet ponuđača koji su se našli u užem izboru u okviru programa privatizacije o kojem se dogovorila prethodna grčka vlada.

"Kosko" i drugi ponuđači mogu da iznesu "veoma konkurentnu ponudu", rekao je Dragasakis Sinhui tokom posete grčkih ministara Kini.

Ističe da će dogovor biti postignut u narednih nekoliko nedelja, uz neznatno odlaganje zbog promene vlade i dodao da je favorit među ponuđačima "Kosko".

"Kosko" je već na čelu dva pristaništa u luci Pirej, a kako je rekao Dragasakis, Grčka je pokrenula trogodišnji program saradnje sa Kinom u okviru koga se realizuju veliki projekti.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

poznato

29.03.2015 14:48

Veliki dio kupuju Evropski političari

ODGOVORITE
Name

Nikad nedeljom

29.03.2015 17:03

Film je odlican s predivnom muzikom i grckim pejzazima. Vidi se i ova luka.

ODGOVORITE
Name

Melina Mercouri - Ta pedia tou Pirea

29.03.2015 17:06

Uzivajte.

Name

Suzuki

01.04.2015 06:17

Prodavace Grci i gace sa sebe koliko su se zaduzili a taj zajam nisu iskoristili za dobro drzave nego su zivjeli na visokoj nozi.Sad kad treba vracati dugove onda pocinje kuknjava.Dug nije dobar drug.

ODGOVORITE