Видео најава: Јанковић - Азаренка! Биће фрке...!

Викторија Азаренка зна да је против Јелене Јанковић у Мајамију очекује тежак меч.

Тенис 27.03.2015 | 14:40
Видео најава: Јанковић - Азаренка! Биће фрке...!

Јелена Јанковић је после много времена и проблеима са леђима прошле недеље на турниру у Индијан Велсу коначно заиграла на највишем нивоу.
Иако су јој многи давали мале шансе, она је успела да се докопа финала у Мајамију, који је освојила 2010. године, али је у борби за титулу изгубила од треће играчице света Симоне Халеп у три сета.

Оно што је много важније од титуле је да је Јелена повратила самопоуздање после тешких месеци. Свесна је тога и Викторија Азаренка, која ће се са Џеј Џеј састати у другом колу турнира у Мајамију.

Белорускиња, која је као и Јелена својевремено заузимала прво место на WТА листи, имала је лош период, такође због повреде. У Мајамију није носилац, јер тренутно заузима тек 36. место на листи најбољих тенисерки света.

У првом колу убедљиво је савладала Силвију Солер Еспинозу из Шпаније са 6:1, 6:3.

"Против Јелене ме очекује тежак меч. Она је прошле недеље одиграла сјајно у Индијан Велсу и повратила је самопоуздање. Она је увек опасан противник. Ја зато морам да будем фокусирана на своју игру и покушам да играм најбољим тенис", изјавила је Азаренка уочи дуела са Јанковићевом, који ће сеиграти вечерас око 18 сати.

На страни Белорускиње је статистика. Са Јеленом се до сада састала десет пута у каријери и остварила је шест победа. Последњи сусрет одиграле су прошле године на турниру у Бризбејну и тријумфовала је Белорускиња у три сета.

У Мајамију играле су једанпут, давне 2006. године, што је и био њихов први међусобни окршај и тада је бола била Белорускиња.

Јелена је на турниру у Мајамију најбољи резултат забележила 2008. када је у финалу изгубила од Серене Вилијамс, док је прошле сезоне елиминисана у другој рунди, пошто је у првој била слободна, од Варваре Лепченко из САД.

Коментари / 0

Оставите коментар