Video najava: Janković - Azarenka! Biće frke...!

Viktorija Azarenka zna da je protiv Jelene Janković u Majamiju očekuje težak meč.

Tenis 27.03.2015 | 14:40
Video najava: Janković - Azarenka! Biće frke...!

Jelena Janković je posle mnogo vremena i probleima sa leđima prošle nedelje na turniru u Indijan Velsu konačno zaigrala na najvišem nivou.
Iako su joj mnogi davali male šanse, ona je uspela da se dokopa finala u Majamiju, koji je osvojila 2010. godine, ali je u borbi za titulu izgubila od treće igračice sveta Simone Halep u tri seta.

Ono što je mnogo važnije od titule je da je Jelena povratila samopouzdanje posle teških meseci. Svesna je toga i Viktorija Azarenka, koja će se sa Džej Džej sastati u drugom kolu turnira u Majamiju.

Beloruskinja, koja je kao i Jelena svojevremeno zauzimala prvo mesto na WTA listi, imala je loš period, takođe zbog povrede. U Majamiju nije nosilac, jer trenutno zauzima tek 36. mesto na listi najboljih teniserki sveta.

U prvom kolu ubedljivo je savladala Silviju Soler Espinozu iz Španije sa 6:1, 6:3.

"Protiv Jelene me očekuje težak meč. Ona je prošle nedelje odigrala sjajno u Indijan Velsu i povratila je samopouzdanje. Ona je uvek opasan protivnik. Ja zato moram da budem fokusirana na svoju igru i pokušam da igram najboljim tenis", izjavila je Azarenka uoči duela sa Jankovićevom, koji će seigrati večeras oko 18 sati.

Na strani Beloruskinje je statistika. Sa Jelenom se do sada sastala deset puta u karijeri i ostvarila je šest pobeda. Poslednji susret odigrale su prošle godine na turniru u Brizbejnu i trijumfovala je Beloruskinja u tri seta.

U Majamiju igrale su jedanput, davne 2006. godine, što je i bio njihov prvi međusobni okršaj i tada je bola bila Beloruskinja.

Jelena je na turniru u Majamiju najbolji rezultat zabeležila 2008. kada je u finalu izgubila od Serene Vilijams, dok je prošle sezone eliminisana u drugoj rundi, pošto je u prvoj bila slobodna, od Varvare Lepčenko iz SAD.

Komentari / 0

Ostavite komentar