Погинули гимназијалци путовање у Барселону извукли на - лутрији

Четрнаест дјевојчица и два дјечака из њемачке гимназије Јозеф Коениг из Халтерн Ам Сиа били су сретници који су извучени међу мноштвом заинтересованих ученика који су жељели да путују на једнонедјељни програм размјене у Шпанији.

Свијет 26.03.2015 | 11:20
Погинули гимназијалци путовање у Барселону извукли на - лутрији

Нажалост, њихова срећа, и двију професорица шпанског језика, претворила се у трагедију. Животи младих људи угашени су у ваздушној несрећи која се прије два дана догодила на југу Француске.

Њемачки медији пишу да су ученици који су погинули у паду Ербаса Џерманвингса за путовање извучени на лутрији. Наиме, школа је могла у околину Барселоне да пошаље само њих 16, а било је 40 заинтересованих.

У њемачком градићу Халтерну, који се налази 80 километара сјеверно од Дизелдорфа, сви су у шоку. Како је ријеч о малом градићу, готово сви познају жрве или чланове њихових породица.

Лара Беер на жељезничкој станици у Халтерну у уторак послијеподне нестрпљиво је ишчекивала своју школску пријатељицу Паулу. Воз којим је најавила да ће допутовати је стигао, али ње у њему није било. Када се вратила кући, дознала је што се догодило.

"Родитељи су ми рекли да је Паула погинула", испричала је 14-годишњакиња са сузама у очима.

Настава у гимназији Јозеф Коениг у сриједу је била отказана, али ученици су били у школи гдје су се међусобно тјешили и разговарали с психолозима.

Директор Улрих Весел каже да је губитак 16 ученика и двије учитељице, од којих се једна недавно вјенчала а једна је то планирала, трагедија која оставља без даха.

"Питали су ме јуче колико ученика има гимназија у Халтерну. Без размишљања сам рекао 1283. Након тога сам морао рећи, нажалост, 16 мање од јуче. То је престрашно страшно", казао је директор гимназије из Халтерна.

Извор: Данас.хр

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

анастазија

26.03.2015 10:24

И у срећи има несреће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко од некуд

26.03.2015 16:52

Ста реци него страсна трагедија. Цуј казу копилот се посвадјао са пилотом и срусио авион. Какав кукавицлук ако је вец био храбар сто сто се није обрацунао кад су се спустили на аеродром а не овако кукавицки... страсно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

x

26.03.2015 17:22

Постоји само дјаво којем смо ми играчка.

ОДГОВОРИТЕ