Poginuli gimnazijalci putovanje u Barselonu izvukli na - lutriji

Četrnaest djevojčica i dva dječaka iz njemačke gimnazije Jozef Koenig iz Haltern Am Sia bili su sretnici koji su izvučeni među mnoštvom zainteresovanih učenika koji su željeli da putuju na jednonedjeljni program razmjene u Španiji.

Svijet 26.03.2015 | 11:20
Poginuli gimnazijalci putovanje u Barselonu izvukli na - lutriji

Nažalost, njihova sreća, i dviju profesorica španskog jezika, pretvorila se u tragediju. Životi mladih ljudi ugašeni su u vazdušnoj nesreći koja se prije dva dana dogodila na jugu Francuske.

Njemački mediji pišu da su učenici koji su poginuli u padu Erbasa Džermanvingsa za putovanje izvučeni na lutriji. Naime, škola je mogla u okolinu Barselone da pošalje samo njih 16, a bilo je 40 zainteresovanih.

U njemačkom gradiću Halternu, koji se nalazi 80 kilometara sjeverno od Dizeldorfa, svi su u šoku. Kako je riječ o malom gradiću, gotovo svi poznaju žrve ili članove njihovih porodica.

Lara Beer na željezničkoj stanici u Halternu u utorak poslijepodne nestrpljivo je iščekivala svoju školsku prijateljicu Paulu. Voz kojim je najavila da će doputovati je stigao, ali nje u njemu nije bilo. Kada se vratila kući, doznala je što se dogodilo.

"Roditelji su mi rekli da je Paula poginula", ispričala je 14-godišnjakinja sa suzama u očima.

Nastava u gimnaziji Jozef Koenig u srijedu je bila otkazana, ali učenici su bili u školi gdje su se međusobno tješili i razgovarali s psiholozima.

Direktor Ulrih Vesel kaže da je gubitak 16 učenika i dvije učiteljice, od kojih se jedna nedavno vjenčala a jedna je to planirala, tragedija koja ostavlja bez daha.

"Pitali su me juče koliko učenika ima gimnazija u Halternu. Bez razmišljanja sam rekao 1283. Nakon toga sam morao reći, nažalost, 16 manje od juče. To je prestrašno strašno", kazao je direktor gimnazije iz Halterna.

Izvor: Danas.hr

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

anastazija

26.03.2015 10:24

I u sreći ima nesreće.

ODGOVORITE
Name

neko od nekud

26.03.2015 16:52

Sta reci nego strasna tragedija. Cuj kazu kopilot se posvadjao sa pilotom i srusio avion. Kakav kukavicluk ako je vec bio hrabar sto sto se nije obracunao kad su se spustili na aerodrom a ne ovako kukavicki... strasno.

ODGOVORITE
Name

x

26.03.2015 17:22

Postoji samo djavo kojem smo mi igračka.

ODGOVORITE