У Србији 28 смртних исхода због грипе

У Србији је до сада регистровано 122.207 случајева обољења сличних грипу, пријављено је 28 смртних исхода који се могу довести у везу са грипом, а највећи број умрлих, 86 одсто, имао је неко хронично обољење или фактор ризика, подаци су Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут".

Србија 26.03.2015 | 10:36
У Србији 28 смртних исхода због грипе

Национални координатор за грип Института Драгана Димитријевић рекла је Тањугу да је лабораторијски потврђен вирус грипа А(Х1) код 15 смртних слуцајева, тип А код пет, тип А(Х3) код шест и тип Б код два умрла.

Она је навела да је у узрасној групи старијој од 55 година пријављен 21 смртни исход.

У претходној недељи пријављен је 8.601 случај грипа, рекла је Димитријевић.

Она каже да се, у односу на претходне недеље, региструје смањење броја оболелих и да се у наредним недељама очекује опадајући тренд оболевања.

Како наводи, до сада је потврђена циркулација вируса грипа на територији округа - Јужнобачког, Београдског, Поморавског, Мачванског, Сремског, Јужнобанатског, Севернобанатског, Севернобачког, Западнобачког, Шумадијског, Моравичког, Колубарског, Браничевског, Рашког, Јабланичког, Златиборског, Зајечарског, Пиротског, Нишавског, Подунавског, расинког, Средњебанатског.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар