U Srbiji 28 smrtnih ishoda zbog gripe

U Srbiji je do sada registrovano 122.207 slučajeva oboljenja sličnih gripu, prijavljeno je 28 smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa gripom, a najveći broj umrlih, 86 odsto, imao je neko hronično oboljenje ili faktor rizika, podaci su Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

Srbija 26.03.2015 | 10:36
U Srbiji 28 smrtnih ishoda zbog gripe

Nacionalni koordinator za grip Instituta Dragana Dimitrijević rekla je Tanjugu da je laboratorijski potvrđen virus gripa A(H1) kod 15 smrtnih slucajeva, tip A kod pet, tip A(H3) kod šest i tip B kod dva umrla.

Ona je navela da je u uzrasnoj grupi starijoj od 55 godina prijavljen 21 smrtni ishod.

U prethodnoj nedelji prijavljen je 8.601 slučaj gripa, rekla je Dimitrijević.

Ona kaže da se, u odnosu na prethodne nedelje, registruje smanjenje broja obolelih i da se u narednim nedeljama očekuje opadajući trend obolevanja.

Kako navodi, do sada je potvrđena cirkulacija virusa gripa na teritoriji okruga - Južnobačkog, Beogradskog, Pomoravskog, Mačvanskog, Sremskog, Južnobanatskog, Severnobanatskog, Severnobačkog, Zapadnobačkog, Šumadijskog, Moravičkog, Kolubarskog, Braničevskog, Raškog, Jablaničkog, Zlatiborskog, Zaječarskog, Pirotskog, Nišavskog, Podunavskog, rasinkog, Srednjebanatskog.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar