Реџепи свједок на суђењу Ивановићу

Суђење лидеру Грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда" Оливеру Ивановић и још четворици Срба настављено је данас у Основном суду у Косовској Митровици саслушањем свједока тужилаштва бившег министра унутрашњих послова самопроглашеног Косова Бајрама Реџепија.

Србија 25.03.2015 | 15:00
Реџепи свједок на суђењу Ивановићу

Реџепи је 16. свједок тужилаштва и први који свједочи у вези са обје тачке оптужнице против Ивановића и четворице Срба за кривична дјела почињена током 1999. и 2000. године.

Он је рекао да је од 1999. године па до краја ратних сукоба на Косову боравио у брдима око Митровице као припадник ОВК.

На питање тужиоца да ли зна нешто о инциденту који се догодио у Митровици 14. априла 1999. године, Реџепи је рекао да остаје при својој ранијој изјави да тада није био у граду.

"Чуо сам од грађана да су се у Ковачевој улици десила нека убиства. Чуо сам различите приче о томе, али као човјек од принципа не бих да причам о стварима које сам тек онако чуо, пошто нисам био очевидац не бих да се изјашњавам о томе", рекао је Реџепи.

Он је потврдио да је познавао Ивановића много прије 1999. године као грађанина Митровице, као каратисту и као особу задужену за рекреативне активности у комбинату "Трепча", али да се до краја рата нису видјели, нити били у контакту.

Одговарајући на питање о ангажовању Ивановића у инциденту априла 1999. године, Реџепи је рекао да је само чуо од грађана да је Ивановић био присутан тамо, али пошто није био очевидац онда остаје при ранијој изјави.

Ивановић је оптужен да је на Косову починио кривично дјело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. године. Запријећена казна за то дјело је од пет година до доживотне робије.

Остала четворица Срба Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић оптужени су за убиство и покушај убиства.

Сва петорица оптужених Срба изјаснили су се да нису криви за дјела која им се стављају на терет.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

25.03.2015 14:41

Има људи који држе до части и истине. Свака част.

ОДГОВОРИТЕ