Полиција трага за убицом бебе

Припадници МУП-а Средњобосанског кантона још нису пронашли особу која ја оставила мртво новорођенче у напуштеном каменолому у мјесту Велики Мошуњ код Витеза.

Босна и Херцеговина 23.03.2015 | 07:45
Полиција трага за убицом бебе

Тијело бебе у суботу око 13 часова пронашао је случајни пролазник који је прикупљао секундарне сировине на напуштеном каменолому.

Одмах је позвао полицију. Исти дан је урађена и обдукција, која је показала да је беба рођена жива и да је смрт наступила гушењем. Према незваничним информацијама, беба женског пола пронађена је мртва 12 часова послије рођења.

Да би пронашла починиоца овог злочина, али и родитеље бебе, полиција провјерава све болнице у окружењу како би дошла до информација да ли се неко породио у скоријем периоду или се јавио послије порода.

Осим тога, полиција разговара и са руководствима школа, амбуланти и других установа у Витезу како би дошла до било какве информације која би их одвела до починиоца.

Портпарол МУП-а Средњобосанског кантона Русмир Прохан рекао је да за сада немају дојава грађана који евентуално имају нека сазнања о овом случају, али да уз сарадњу са медијима очекују да добију корисне информације.

Беба је пронађена у плавој беби торби са ознаком "нивеа" и била је умотана у декицу. Највјероватније је у каменолому остављена у ноћи између петка и суботе.

Тијело је сасвим случајно пронађено, јер је провалија у коју је бачено дубока, а налази се најмање пола километра од најближих кућа. Често се користи и као дивља депонија.

Мјештани Великог Мошуња и Витеза згрожени су и кажу да не могу вјеровати да је неко убио бебу и бацио је на мјесто гдје бацају смеће.

- Не могу да вјерујем да неко то своме дјетету може урадити и не знам какав то човјек мораш бити да дио себе и нечега што си створио тек тако одбациш у провалију. То су монструми - рекао је један од мјештана.

Извор: Глас Српске

Коментари / 0

Оставите коментар