Policija traga za ubicom bebe

Pripadnici MUP-a Srednjobosanskog kantona još nisu pronašli osobu koja ja ostavila mrtvo novorođenče u napuštenom kamenolomu u mjestu Veliki Mošunj kod Viteza.

Bosna i Hercegovina 23.03.2015 | 07:45
Policija traga za ubicom bebe

Tijelo bebe u subotu oko 13 časova pronašao je slučajni prolaznik koji je prikupljao sekundarne sirovine na napuštenom kamenolomu.

Odmah je pozvao policiju. Isti dan je urađena i obdukcija, koja je pokazala da je beba rođena živa i da je smrt nastupila gušenjem. Prema nezvaničnim informacijama, beba ženskog pola pronađena je mrtva 12 časova poslije rođenja.

Da bi pronašla počinioca ovog zločina, ali i roditelje bebe, policija provjerava sve bolnice u okruženju kako bi došla do informacija da li se neko porodio u skorijem periodu ili se javio poslije poroda.

Osim toga, policija razgovara i sa rukovodstvima škola, ambulanti i drugih ustanova u Vitezu kako bi došla do bilo kakve informacije koja bi ih odvela do počinioca.

Portparol MUP-a Srednjobosanskog kantona Rusmir Prohan rekao je da za sada nemaju dojava građana koji eventualno imaju neka saznanja o ovom slučaju, ali da uz saradnju sa medijima očekuju da dobiju korisne informacije.

Beba je pronađena u plavoj bebi torbi sa oznakom "nivea" i bila je umotana u dekicu. Najvjerovatnije je u kamenolomu ostavljena u noći između petka i subote.

Tijelo je sasvim slučajno pronađeno, jer je provalija u koju je bačeno duboka, a nalazi se najmanje pola kilometra od najbližih kuća. Često se koristi i kao divlja deponija.

Mještani Velikog Mošunja i Viteza zgroženi su i kažu da ne mogu vjerovati da je neko ubio bebu i bacio je na mjesto gdje bacaju smeće.

- Ne mogu da vjerujem da neko to svome djetetu može uraditi i ne znam kakav to čovjek moraš biti da dio sebe i nečega što si stvorio tek tako odbaciš u provaliju. To su monstrumi - rekao je jedan od mještana.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 0

Ostavite komentar