Видео: Легендарни Стив Неш више не игра!

Сјајни НБА плејмејкер Стив Неш на помало неуобичајен начин објавио је да завршио своју каријеру. Уосталом, његов прича никада и није била обична.

Кошарка 22.03.2015 | 13:20
Видео: Легендарни Стив Неш више не игра!

Он је у једном дужем писму, објављеном на сајту "Трибина играча", поручио да се повлачи из активног бављења кошарком. Тужно, за многе љубитеље кошарке који су имали прилику да га гледају од 1996, када је закорачио у НБА лигу, тада као члан Феникс Санса.

Овај 41-годишњак је после две сезоне у том клубу прешао у Далас у коме је био од 1998. до 2004, а затим се вратио у Сансе у којима је остао све до 2012, после чега је две и по године био члан Лејкерса.

Никада није освојио НБА титулу.

Никада није заиграо у НБА финалу.

Никада није освојио злато са репрезентацијом.

Али, многи нису нити ће икада моћи да ураде са лопто оно што је Неш могао и свакодневно радио, било у најјачој лиги света, било (знатно ређе) у дресу канадске репрезентације.

Двапут је био најбољи играч НБА лиге, осам пут позиван на Ол стар, три пута члан прве петорке најјачег првенства света, пет пута НБА лидер у асистенцијама, био је...

... уз све то - и најбољи фудбалер међу кошаркашима.

Уочи почетка ове сезоне, своје 19. у НБА, најавио је да ће на њеном крају завшити каријеру, али болови у леђима спречили су га да помогне некада великим Лејкерсима, који су се од старта шампионата мучили.

Сада, као 41-годишњак, ове суботе, 21. марта, одлучио је да упозна свет са својом одлуком. Она је дуга, лична и емотивна, а завршава се овим речима:

"Вероватно никада више нећу играти кошарку. Има то и сладак и горак укус. Већ ми недостаје тај спорт, али сам такође узбуђен што ћу учити нешто ново. Ово писмо је било упућено свима који су запазили моју каријеру. У самом срцу (суштини) овог писма, ја њиме заправо пишем свој деци која немају појма каква их будућност чека или како да заузму своје место у животу: када ја мислим о сопственој каријери, не могу а да не видим (себе као) дете са лоптом, дете које се заљубљује. Са тиме и сада могу да се идентификујем, а то сам чинио и током читаве своје (животне) приче".

Дечак са лоптом је отишао.

И, имамо неки утисак, да га нећете заборавити.

Коментари / 0

Оставите коментар