Video: Legendarni Stiv Neš više ne igra!

Sjajni NBA plejmejker Stiv Neš na pomalo neuobičajen način objavio je da završio svoju karijeru. Uostalom, njegov priča nikada i nije bila obična.

Košarka 22.03.2015 | 13:20
Video: Legendarni Stiv Neš više ne igra!

On je u jednom dužem pismu, objavljenom na sajtu "Tribina igrača", poručio da se povlači iz aktivnog bavljenja košarkom. Tužno, za mnoge ljubitelje košarke koji su imali priliku da ga gledaju od 1996, kada je zakoračio u NBA ligu, tada kao član Feniks Sansa.

Ovaj 41-godišnjak je posle dve sezone u tom klubu prešao u Dalas u kome je bio od 1998. do 2004, a zatim se vratio u Sanse u kojima je ostao sve do 2012, posle čega je dve i po godine bio član Lejkersa.

Nikada nije osvojio NBA titulu.

Nikada nije zaigrao u NBA finalu.

Nikada nije osvojio zlato sa reprezentacijom.

Ali, mnogi nisu niti će ikada moći da urade sa lopto ono što je Neš mogao i svakodnevno radio, bilo u najjačoj ligi sveta, bilo (znatno ređe) u dresu kanadske reprezentacije.

Dvaput je bio najbolji igrač NBA lige, osam put pozivan na Ol star, tri puta član prve petorke najjačeg prvenstva sveta, pet puta NBA lider u asistencijama, bio je...

... uz sve to - i najbolji fudbaler među košarkašima.

Uoči početka ove sezone, svoje 19. u NBA, najavio je da će na njenom kraju zavšiti karijeru, ali bolovi u leđima sprečili su ga da pomogne nekada velikim Lejkersima, koji su se od starta šampionata mučili.

Sada, kao 41-godišnjak, ove subote, 21. marta, odlučio je da upozna svet sa svojom odlukom. Ona je duga, lična i emotivna, a završava se ovim rečima:

"Verovatno nikada više neću igrati košarku. Ima to i sladak i gorak ukus. Već mi nedostaje taj sport, ali sam takođe uzbuđen što ću učiti nešto novo. Ovo pismo je bilo upućeno svima koji su zapazili moju karijeru. U samom srcu (suštini) ovog pisma, ja njime zapravo pišem svoj deci koja nemaju pojma kakva ih budućnost čeka ili kako da zauzmu svoje mesto u životu: kada ja mislim o sopstvenoj karijeri, ne mogu a da ne vidim (sebe kao) dete sa loptom, dete koje se zaljubljuje. Sa time i sada mogu da se identifikujem, a to sam činio i tokom čitave svoje (životne) priče".

Dečak sa loptom je otišao.

I, imamo neki utisak, da ga nećete zaboraviti.

Komentari / 0

Ostavite komentar