Бањалука: Клизишта пријете нико не реагује

Десет мјесеци након мајских и шест након августовских поплава и клизишта у Бањалуци поједина клизишта и даље пријете кућама али и животима породица које живе у кућама. Неколико је драматичних примјера.

Република Српска 20.03.2015 | 22:43
Бањалука: Клизишта пријете нико не реагује

Један од њих је примјер породице Видовић чија кућа се готово свакодневно због клизишта руши. Нико не реагује.

Сузе у очима Персе Видовић из бањалучког насеља Лауш јасан су доказ да од мајских и августовских клизишта и поплава није урадјено готово ништа. Од августа Перса која у кући чији зидови се урушавају свакодневно живи са братом, оцем и малољетним сином тражи помоћ од надлежних градских институција.

До сада је само добила ријешење да кућа није безбједна за живот и обећања да ће неко да изадје на терен и бар покуша да ријеши проблем.

Породица Видовић је у септембру добила рјешење по којем се мора иселити из куће али није им понудјена никаква алтернатива. Перса прича да од тада не спава јер сваке ноћи стријепи од новог урушавања. Посљедње веће урушавање десило се прије неколико седмица, и тада су молили да им се помогне.

Посљедњи очајнички корак ове жене јесте апел људима добре воље да помогну у санацији куће и клизишта ако је то уопште могуће. Перса прича да и даље, поред свега, ипак очекује и помоћ града Бањалука. С које год стране да додје, очигледно је да је помоћ хитна и неопходна док не буде касно.

БН ТВ

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Василије

20.03.2015 14:18

Е,мој народе,црвени се брину само за себе,зар то више није јасно ко дан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

браиндамагед

20.03.2015 15:13

Ако ако, пред изборе су вам долазили разни црни Гаврани и Дрекавци обецавајуци вам све зиво и мртво да би сте гласали за њих, кад сте тада кратке памети били ста сад хоцете? Бања Лука је показала свој образ на изборима и сад трпите и цутите, не би ми зао било ни да се сва сруси па да конацно схватите како вас примитивац лијевцански вуце вец 15 година гузицом за нос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бука

20.03.2015 15:47

Не би ти било зао ни да се сруши? Откуд ти знаш за кога је ко гласао! Млатиш празну сламу. Нек ти је на образ мада се види да га немаш.

Name

СНОУДЕН

20.03.2015 15:43

ВЈЕРОВАТНО ТАЈ ДИО МЈЕСТАНА НЕМА ПОТРЕБНУ ЦЛАНСКУ КАРТУ, КОЈА ОМОГУЦАВА САНАЦИЈУ КЛИЗИСТА....КАО НА ДРУГИМ ЛОКАЦИЈАМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

20.03.2015 18:47

Па погледлајте на каквом терену су те куће прављене! Која будала се на таквој стрмини усудила правити кућу. Иловача, нигдје стијене. И који багрови су издали урбанистичко-техничку сагласност!

ОДГОВОРИТЕ